La Taula de Salut Mental de l'Alt Penedès presenta els recursos i projectes a territori

La Taula de Salut Mental de l’Alt Penedès va celebrar el 16 de febrer la jornada tècnica “La salut mental a l’Alt Penedès”, que va ser inaugurada pel Conseller de Salut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Jordi Bosch, i la tècnica d’incidència política de la Federació Salut Mental Catalunya (SMC), Mònica Carrilero. La jornada va servir per presentar els recursos i projectes que es fan per millorar la coordinació i atenció en salut mental a territori.

Mònica carrilero va destacar la vintena de Taules de Salut Mental constituides a Catalunya des de l’aparició de la primera a Sant Adrià del Besòs al 2004. La tècnica de la Federació SMC va destacar la importància de la tasca dels professionals de l’àmbit de la salut mental a territori per aconseguir millores en l’atenció de les persones i la coordinació entre els diferents agents, sempre des d’una visió comunitària i d’inclusió social.

La jornada va presentar diferents inciatives d’èxit a l’Alt Penedès. A les taules d’esperipencies van participar:

  • El Turó. Salut Mental. Associació de Familiars i Amics. Alt Penedès.
  • Hospital Comarcal Alt Penedès
  • Centre de Salut Mental Infanto-Juvenil (CSMIJ)
  • Equip Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP)
  • Nou Verd – Fundació Mas Albornà
  • Fundació Pro Penedès
  • Consell Comarcal
  • Fundació Amàlia Soler
taula penedes jornada 2018 3 taula alt penedes jornada 2018 2

 

Programa de suport als centres d’ensenyament

Una de les iniciatives presentades a la jornada és el programa de suport als centres d’ensenyament des del Centre de Salut Mental Infanto-Juvenil (CSMIJ) i l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP). L’objectiu és actuar en eol marc natural de l’escola i l’institut, que és on es donen les relacions que poden influir en el benestar emocional dels alumnes.

El programa ha comptat amb la participació de 14 centres educatius i 60 professionals. S’aborda la salut mental (trastorns de conducta, autisme, treball, família, assetjament, gestió emocional…) i l’estudi de casos concrets. El programa també fa tallers de formació pels professionals dels centres educatius.

 

noti taula penedes
Mira la notícia i el vídeo de la jornada de RTV Vilafranca.

Notícies recents