La Taula de Granollers i comarca visibilitza les conductes de suïcidi i autolesions de les persones joves en una jornada

Fotografia feta per: La Dula – Ocell de Foc Vallès Oriental

Una jornada que es va adreçar al professorat dels centres educatius i a la resta de professionals que treballen amb persones joves

La Taula de Salut Mental de Granollers i comarca va celebrar el passat 26 setembre a la Sala Tarafa de Granollers la jornada “Malestar emocional dels joves: suïcidi i autolesions” amb l’objectiu d’obrir un espai de reflexió per a comprendre millor les conductes de suïcidi i autolesions i potenciar el treball en xarxa.

La jornada es va iniciar amb el retorn de dues enquestes que la Comissió Antiestigma de la Taula de Salut Mental va adreçar a professionals que treballen amb persones joves. Una de les enquestes s’adreçava al professorat de centres educatius del Vallès Oriental i l’altra, s’adreçava a professionals dels àmbits de joventut, salut, cultura i esports i l’han respost 156 persones. Com a resultat, es van elaborar diferents infografies.

La jornada va seguir amb una ponència de Francisco Villar Cabeza, reconegut psicòleg clínic i expert en conducta suïcida en l’adolescència que ha publicat el llibre “Morir antes del suicidio: prevención en la adolescencia”, que va servir per comprendre el fenòmen.

Després d’un torn obert de preguntes, la jornada va finalitzar amb una taula rodona on van parlar diversos professionals i una persona amb experiència pròpia que va servir per a visibilitzar la realitat i reflexionar sobre com es pot abordar.

Notícies recents