La salut mental del Berguedà es mobilitza per celebrar el seu Dia Mundial

En el marc de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, el moviment social de persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, juntament amb els professionals socials i sanitaris del sector al Berguedà organitzem un conjunt d’actes i d’esdeveniments per lluitar contra la discriminació i l’estigma, i apostar per un model centrat en la recuperació i la inclusió comunitària, que potenciï la prevenció, la defensa dels drets i la dignitat de les persones amb problemes de salut mental, i fomenti la seva participació en la societat.

Amb la celebració d’enguany es vol construir una nova manera d’entendre i atendre a les persones i a les seves famílies, i contribuir a la recuperació de les persones amb problemes de salut mental, més enllà de la prestació de serveis, recursos i tractaments.

Els actes de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, s’iniciaran el divendres 10 d’octubre, a les 12h, amb un sessió de Ioga a la plaça de la Rasa dels Molins, a càrrec de professor Izel.  El dilluns 20 d’octubre, a 2/4 de 4 de la tarda, al Centre de Dia l’Oreneta “Taller d’automassatge” a càrrec d’Anna Madrid, auxiliar de clínica. El divendres 24, a les 10 del matí, a la plaça dels països catalans “Caminada. Circuit inclusiu sumant capacitats”, amb la col·laboració del Casal de la gent gran de Berga.

També, el dimarts 18 de novembre, a 2/4 de 9 del vespre, al pavelló de Suècia, tindrà lloc la conferència “L’ansietat a la vida”, a càrrec del Dr. Planet, metge psiquiatre. I finalment, tancarà la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, el concert dels grups “Via Rock” i “Jurassic Sweet Band”, el divendres 21 de novembre, a les 10 de la nit, a sala de concerts La General.

Aquestes activitats del Dia Mundial de la Salut Mental estan organitzades per ASFAM (Salut mental. Associació de familiars i amics. Berguedà), els serveis de Berga de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, Grup Horitzó del Berguedà, el centre especial de treball de la Fundació Humanitària Dr. Trueta i l’Oficina Tècnica Laboral de l’Agència de Desenvolupament  del Berguedà.

Enllaç relacionat:

ASFAM

Notícies recents