La Marató del 2020 serà pel Covid, però no oblidem la salut mental en temps de pandèmia

Feia uns dies que coneixíem la notícia: la Marató de tv3, que enguany havia de dedicar-se a la salut mental, canvia la temàtica i es dedicarà ala Covid-19. Des de la Federació donem suport a la iniciativa i ens solidaritzem amb el canvi, com no podia ser d’una altra manera, donat que la situació d’emergència provocada per aquesta pandèmia fa absolutament necessari unir esforços i sumar recursos que permetin pal·liar els efectes de la COVID-19.

Tenim clar, però, que cal visibilitzar el patiment emocional i l’impacte de la Covid en la salut mental, així com les repercussions socials, totalment lligades, doncs els determinants socials impacten directament en la salut mental de la població.

Ens sembla important també visibilitar que el sector de la salut mental estem vivint aquesta crisi molt intensament, en que s’han agreujat casos, n’han aparegut de nous, i es preveu un augment encara més fort de les problemàtiques de salut mental i de malestar emocional de la ciutadania. Les repercussions emocionals lligades a les conseqüències que ha generat la pandèmia de la Covid en la població general i, molt especialment, en les persones psicològicament més vulnerables, cal que quedin reflectides en la Marató d’enguany.

Celebrem que la Marató dedicada a la salut mental no quedi suspesa sinó que s’ajorni a l’any 2021, on caldrà posar l’accent, de nou, en la importància del model comunitari d’atenció a la salut mental, basat en la recuperació.

En aquest sentit, el moviment social de la salut mental, seguim al peu del canó, disposats a col·laborar.

 

Notícies recents