La iniciativa Verema Solidària recull fons pel projecte d'hort de l'associació AFAMMG de Vilanova

Goteo.org ha obert la campanya de micromecenatge perquè particulars, entitats i empreses se sumin a la iniciativa VeremaSolidària, una experiència que vincula territori, vi i solidaritat. La campanya de crowdfunding està destinada a Càritas Sant Feliu de Llobregat i l’Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG), ambdues dedicades a combatre la pobresa i l’exclusió social al Penedès i al Garraf.

Tothom qui col·labori amb un mínim de 35 euros a la campanya de micromecenatge podrà veremar a mà el 25 de setembre a les vinyes de Finca Parera (Sant Llorenç d’Hortons) i crear un vi. Amb aquesta acció solidària estarà ajudant a la inclusió social de persones amb malaltia mental del Garraf i a millorar les habilitats sòcio-educatives de nens i adolescents que viuen amb famílies amb pocs recursos, al Penedès. La verema es planteja com una acció festiva i solidària que permetrà als assistents viure un dels moments de més intensitat de l’any en el món del vi, que és quan es cull el raïm. Hi col·laboraran estudiants del curs de sommelier del CETT amb la qual cosa tots els participants rebran instruccions clares i formatives de com s’ha de realitzar l’activitat. Tot seguit, hi haurà un dinar a la vinya per a tots els assistents i una estona de lleure aprenent secrets del món del vi amb enòlegs i sommeliers professionals.

La campanya de micromecenatge ha de permetre lliurar 3.000 euros a les dues iniciatives seleccionades als primers premis Verema Solidària. Per una banda, a consolidar i ampliar la zona de reg de l’hort sòcio-terapèutic d’AFAMMG i augmentar el nombre d’usuaris que el cultiven i, de l’altra, a dotar d’equips informàtics les aules de reforç escolar de Càritas a Vilanova, Sitges, Vilafranca i Sant Sadurní, on s’imparteixen classes a escolars de primària i secundària que viuen en entorns desfavorits. Tanmateix, una part de la donació anirà destinada a una formació en captació de fons per a totes les entitats del territori que hi vulguin participar perquè incorporin noves estratègies per augmentar els seus recursos propis.

A Goteo.org estan detallades les diferents modalitats de col·laboració i les contrapartides que rebran els participants. Els particulars poden triar entre quatre opcions, participant o no físicament a la verema.

Notícies recents