La Generalitat cobrirà la manca de finançament de l'Estat en CET i Empreses d'Inserció

Després de l’anunci de la retallada de les inversions de l’Estat a Catalunya en les polítiques actives d’ocupació per aquest 2014, la Generalitat ha confirmat que assumirà la resta del finançament necessari per mantenir el funcionament dels Centres Especials de Treball i Empreses d’Inserció. En concret i segons el Departament d’Empresa i Ocupació, Catalunya aportarà 41,5 milions d’euros als 75 milions previstos per aquesta matéria.

Serà la primera vegada que la Generalitat aporta més diners que l’Estat per al funcionament dels CET i Empreses d’Inserció. En una nota de premsa del Departament d’Empresa i Ocupació s’explica que el conseller Felip Puig així ho va confirmar a la Comissió d’estudi sobre polítiques de lluita contra la desocupació celebrada aquest dilluns 26 de maig. El conseller ha insistit que el Govern català farà “un gran esforç per mantenir” els fons dedicats a l’ocupabilitat de persones “amb capacitats diferents”.

En quatre anys, el pressupost de l’Estat destinat a polítiques actives d’ocupació ha caigut més d’un 60%. En aquest context, la Conselleria ha manifestat la seva “gran preocupació” per la retallada dels fons de la conferència sectorial. Segons Puig, aquesta és una realitat “dramàtica” a la qual se suma un “marc competencial clarament insuficient” per a Catalunya.

Notícies recents