La Fundació Joaquim Molins Figueras col·labora amb el programa d'Acompanyament a la Vida Independent

La Fundació Joaquim Molins Figueras, creada al 2001 per impulsar programes socials, ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Salut Mental Catalunya per donar suport al Programa d’Acompanyament a la Vida Independent. Des de la Fundació SMC volem agraït aquest compromís per millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental.

El trastorn mental sever deteriora greument les facultats mentals, cognitives, relacionals i emocionals de la persona i dificulta la seva interacció amb el medi, tant familiar com amb el seu entorn comunitari afavorint l’aïllament social i encarint la despesa social i sanitària que genera la cura de qualsevol col·lectiu que tendeix a la cronicitat i a l’empobriment del seu entorn vital i relacional.

Aquest programa intervé a nivell preventiu i psico-educatiu  amb les persones amb trastorn mental sever i les seves famílies. Es un programa flexible, polivalent i integral que treballa a l’entorn comunitari i habitual de la persona promocionant el màxim nivell d’independència que aquesta pugui assolir, tant pel que fa de la seva familia com en la seva unitat familiar si la persona ja viu sola.

 

Notícies recents