La Fundació Ajuda i Esperança atén 8.000 converses de joves en crisi emocional a través dels xats el 2023

La Fundació Ajuda i Esperança atén 8.000 converses de joves en crisi emocional a través dels xats el 2023

La xifra total d’atencions per xat i trucada supera les 40.000 l’any passat

La Fundació Ajuda i Esperança va gestionar 8.000 converses d’adolescents i joves en crisi emocional el 2023 a través dels seus xats. En total, l’entitat sense ànim de lucre va sumar gairebé 40.000 atencions entre trucades i xats, repartides entre el Telèfon de l’Esperança, el Telèfon de Prevenció del Suïcidi, i els xats de Suport Emocional per a Joves i Obro Feel. Aquest últim, actiu des del novembre, va registrar 769 converses en dos mesos.

Més del 70% de les usuàries dels xats són dones i el 40% de les conductes suïcides i d’autolesió reportades eren d’alt risc

D’entres les usuàries dels xats, més del 70% són dones, i més del 60% viu encara al domicili familiar. Els i les joves consulten principalment per problemes relacionals, de salut mental i ideacions suïcides. El 40% de les conductes suïcides i d’autolesió reportades al xat de suport emocional i el 57,14% a l’Obro Feel es van considerar de risc alt. El servei va activar el 061 en 16 ocasions, el 112 en 17, i va derivar cinc casos al telèfon d’Infància Respon.

Gairebé 4.000 trucades al Telèfon de Prevenció del Suïcidi i més de la meitat eren d’alt risc

El Telèfon de Prevenció del Suïcidi va rebre 3.930 trucades, de les quals el 79,2% corresponien a persones amb ideació suïcida i més de la meitat eren de risc alt. Els serveis d’emergències es van activar en 29 casos. Un 17,97% eren amistats o familiars que van expressar la seva preocupació per una persona del seu entorn. D’entre la resta, hi ha professionals que van demanar ajuda sobre com tractar aquestes persones i també supervivents d’una mort per suïcidi. Finalment, el Telèfon de l’Esperança va atendre 27.583 trucades, amb el 66,58% provinents de dones, abordant problemàtiques com la salut mental, problemes relacionals i la solitud no desitjada.

“Cal escoltar i acompanyar els i les joves i reforçar el sistema sanitari”

El director general de la Fundació, Enric Morist, subratlla la necessitat d’escoltar i acompanyar els joves, destacant que els voluntaris deriven les persones ateses al sistema sanitari públic quan és necessari. Morist també alerta que el sistema sanitari està “desbordat” i reclama un reforç per atendre adequadament les persones que no poden permetre’s un psicòleg privat.

Notícies recents
Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *