La Federació Catalana d'Entitats de Salut Mental en Persona es posa en marxa

El dimecres 9 de juliol va tenir lloc a Barcelona l’Assemblea Constituent de la Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en 1ª Persona, una organització que aplega el teixit associatiu de persones amb trastorn mental de Catalunya.

Es tracta d’entitats creades i dirigides per les pròpies persones amb problemes de salut mental, que uneixen les seves  forces per promoure i enfortir el moviment associatiu, per la defensa dels seus drets i perquè la veu del col·lectiu tingui influència en les polítiques públiques.

Aquest procés federatiu s’inicia amb la participació de sis associacions d’arreu Catalunya:

La nova Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en 1ª Persona destaca que “com altres col·lectius històricament discriminats, l’organització de la ciutadania és fonamental per lluitar contra situacions de vulneració de drets fonamentals, com la reforma del Codi Penal proposada pel ministre Gallardón. En la línia de la promoció de noves polítiques de la Unió Europea, que fomentin la participació directa de les persones amb problemes de salut mental, i en un moment històric on la ciutadania pateix la crisi econòmica actual, esperem que la nostra tasca tingui un impacte positiu per millorar la salut mental de Catalunya”.

Des de la Federació Salut Mental Catalunya donem la benvinguda a la Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en 1ª Persona, i esperem treballar plegats per millorar l’atenció de les persones amb problemes de salut mental i de les seves famílies.

Notícies recents