La FCMPPO inicia un projecte d'inclusió social en salut mental a les escoles bressol de Manlleu

Un grup de dotze residents de la Llar Residència per a persones amb malaltia mental de Manlleu va representar el dia 11 de juliol la rondalla “El serpent de Manlleu” per als infants de l’Escola Bressol Municipal Els Picarols en la cloenda del curs escolar. Aquesta és la primera activitat d’un nou projecte de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) per afavorir la participació comunitària dels residents de la Llar Residència de Manlleu a través d’accions de voluntariat adreçades a Llars d’infants i/o d’Educació Infantil d’Escoles de Primària de Manlleu.

La Llar Residència de Manlleu és un recurs adreçat a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental que des dels seus inicis té entre els seus principals objectius la integració i participació dels residents a la comunitat. Per aquest motiu, l’equip de professionals del centre es coordina amb diferents entitats de Manlleu per propiciar que les persones residents siguin agents actius en el seu entorn proper.

D’aquesta manera, a través de la col·laboració amb el Centre Cívic Frederica Montseny i l’Associació de Veïns del Barri de l’Erm, es van sospesar diferents accions de voluntariat i es va seleccionar aquesta activitat adreçada a infants.

La iniciativa ha comptat amb una gran implicació per part de l’Escola Bressol Municipal Els Picarols, escenari de la primera representació d’”El serpent de Manlleu”. A més de facilitar els espais de l’escola per a la realització d’aquesta primera activitat, el centre també ha ofert tot el seu suport educatiu i professional a aquest projecte d’inclusió social.

D’altra banda, la manlleuenca Anna Piella, que compta amb una gran experiència en l’àmbit docent i en la preparació d’activitats culturals i educatives, ha dirigit la representació juntament amb l’equip de professionals de la Llar Residència, donant suport tant a la  recerca, selecció i adaptació del conte, com participant en els assajos i en la posada en escena.

A més de la inclusió a la comunitat, altres objectius que persegueix aquest projecte són sensibilitzar a la població de Manlleu respecte les persones afectades per una malaltia  mental,  estimular components cognitius dels residents, reforçar la seva autoestima i la confiança amb un mateix i  amb els altres i entrenar habilitats socials a través de les relacions interpersonals.

Enllaç relacionat:

Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO)

 

Notícies recents