La consellera Neus Munté visita el Centre Especial de Treball (CET) Nou Verd vinculat a AMMFEINA SMC

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, acompanyada de la Coordinadora de les Polítiques Públiques per a l’Estat del Benestar, Dolors Rusinés, van visitar ahir 19 de desembre  les instal·lacions de Nou Verd, una cooperativa que funciona com a Centre Especial de Treball associada a AMMFEINA Salut Mental Catalunya. Posteriorment a la visita, la consellera es va reunir amb membres de les dues entitats.

Els presidents de Nou Verd i AMMFEINA SMC, Xavier Vallès i Marta Mateu, respectivament, van agrair la voluntat de diàleg del Govern de Catalunya, però van voler també traslladar a la consellera la situació pel que fa a la contractació i manteniment en el mercat laboral de les persones amb trastorn mental així com les dificultats que afronten moltes entitats darrerament degut a les limitacions actuals en les subvencions públiques que fan que moltes no puguin donar cobertura a les noves necessitats existents.

“Cada cop són més les persones amb trastorn mental que s’han quedat fora del mercat de treball”, va argumentar Mateu, qui va proposar, entre d’altres mesures encaminades a pal·liar aquesta situació, la supressió dels topalls en les subvencions per a les USAP i el manteniment del lloc de treball per a les persones amb especials dificultats d’accés al món laboral, entre les que es troben les persones amb trastorn mental.

“Ara que l’economia sembla que ha millorat, pot ser el moment per generar nous llocs de treball”, va demanar el president de Nou Verd.

El dret de l’accés al món laboral

Munté va destacar el paper de les dues entitats d’una banda, en la lluita contra l’estigma social en salut mental i de l’altra, en “reivindicar el dret d’aquestes persones a incorporar-se com qualsevol altre al món laboral”.

La trobada neix de la invitació que AMMFEINA SMC va fer arribar al president de la Generalitat de Catalunya, després que aquest presidís l’acte del desè aniversari de l’Associació el passat 7 de juny.

 

Notícies recents