Aprenem Baix Llobregat organitza una jornada sobre autisme, inclusió i qualitat de vida

La nova delegació d’Aprenem al Baix Llobregat va organitzar el dia 25 de març la Jornada d’Autisme, Inclusió i Qualitat de Vida, que es va fer amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix llobregat, i va comptar amb la participació de 120 persones.

La jornada va comptar amb la participació de la Dra. Amaia Hervas, que va una revisió del que sabem de l’autisme avui en dia, de la seva prevalença i de la necessitats de recursos especialitzats per al seu abordatge. A continuació vam poder escoltar als participants de la taula d’experiències del Baix Llobregat, on es van poder escoltar interessants iniciatives de les pròpies families davant la inexistencia de recursos adequats; des de desenvolupament de applicatius per fomentar la comunicació a programes de lleure, passant per la necessitat d’informació i acompanyament.

Van tancar la jornada la directora de la Federació Salut Mental Catalunya (SMC), Marta Poll, i la directira d’Aprenem, Lidia Garcia, destacant les necessitats de les famílies. Des de la Federacio SMC es va presentexplicant l’informe “Atenció a la salut mental infantil i adolescent a Catalunya“, i des d’Aprenem explicant la vivència i experiència de les famílies i la necessitat de disposar de recursos suficients per a la inclusio i la qualitat de vida de les persones amb autisme.

Notícies recents