Ja han obert els 6 Espais Situa't del projecte “Activa't per la Salut Mental”

INSCRIU-TE AQUÍ  a la presentació del projecte Activa’t (13 març, CaixaForum Barcelona)

El projecte “Activa’t per la Salut Mental” ja és una realitat. El passat dilluns 2 de febrer ja van començar a funcionar els Espais Situa’t dels primers 6 territoris on s’implanta el projecte: Sabadell, Manresa, Granollers, Barcelona (Nou Barris), Girona i Lleida.

El projecte, que pretén transformar la família i la persona afectada per un trastorn mental de subjectes passius a subjectes actius en el procés de tractament i recuperació, està estructurat com un circuit que permet l’accés a la informació, a la formació i el foment de l’apoderament, així com un suport continuat en el temps, coordinant les accions de les diferents xarxes que intervenen en la seva atenció.

MapaActivat2015

La porta d’entrada a aquest circuit són els Espais Situa’t, que s’estructuren com el pilar principal del circuit d’atenció i actuen com a coordinador de tot el procés. És un servei centralitzat en l’associació del territori i directament en contacte amb els professionals de la xarxa sanitària i els professionals de la Federació Salut Mental Catalunya. S’estructura, metodològicament, en format d’entrevista individualitzada que serveix de porta d’entrada i derivació directa al circuit d’atenció a la família i que ofereix, a més, informació i assessorament específic sobre la malaltia mental a la població en general per afrontar el problema d’una manera eficaç.

Dins del circuit també s’inclou un servei de formació i psicoeducació (PROENFA), un servei de desenvolupament de l’apoderament (PROSPECT), i un servei de desenvolupament continuat i indefinit de l’apoderament basant-se en el contacte social (Grups d’Ajuda Mútua).

circuitactivat_web

Cal recordar que el projecte “Activa’t per la Salut Mental” és un estudi pilot que s’implantarà a un total de 12 territoris catalans i preveu abastar un total de 650 familiars de persones afectades per un problema de salut mental en cursos de formació, 650 persones afectades per un problema de salut mental en cursos de formació i 1.700 persones ateses a l’Espai Situa’t. Seran els proveïdors sanitaris qui derivaran a les persones afectades cap a aquest circuit continuat. Tot i així, tots els recursos d’informació i formació generats en el si del projecte romandran a disposició de tothom a la futura plataforma web del projecte (activatperlasalutmental.org), així com el servei Espai Situa’t de cada territori.

Enllaç relacionat:

Activat per la salut mental

 

Notícies recents