Intercanviem experiències comunitàries de suport a la vida independent amb Israel

El passat 26 de març, a iniciativa d’AMMFEINA SMC i en col·laboració amb el Parc Salut Mar i el Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya (COTOC) van organitzar una sessió de treball per aprofundir en experiències d’intervenció i acompanyament a la vida independent d’àmbit comunitari en la qual van participar, d’una banda, entitats i organitzacions de l’àmbit català i de l’altra, Yedid Nefesh, una entitat israeliana de prestació de serveis de rehabilitació en salut mental, amb presència a 12 ciutats del país.

Durant la jornada, professionals vinculats a AMMFEINA SMC, Fundació Tres Turons, Parc de Salut Mar o el  COTOC van compartir amb un grup de treballadores de l’entitat hebrea les claus dels respectius models. Alhora, van conèixer de primera mà la manera de funcionar de Yedid Nefesh, un projecte amb cinc lustres d’experiència, i que avui dona servei a prop de 1500 persones amb certificat de discapacitat, que majoritàriament venen derivades dels Ministeris de Salut i Defensa, si bé, també ofereixen serveis privats.

Yedid Nefesh assumeix que els serveis de rehabilitació són un dret bàsic de les persones. Els seus programes es basen en les aspiracions i desitjos de la persona i  proporcionen suport en diferents àmbits de la vida, en funció d’allò que cada persona precisa: suport a la vida diària (compres, viatges en transport públic, gestió de la llar, etc.), ocupació, oci, relacions socials, estudis, implementació de drets, assessorament i orientació de la família, etc.

Notícies recents