Altres

Informe sobre tratamientos e ingresos involuntarios en salut mental

Confederación Salud Mental España i Institut Drets Humans Gregorio Peces Barba (UCIII) – 2023

Aquest document s’ha realitzat en el marc del projecte “Els internaments involuntaris a la llum de la convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat: implicacions per a l’ordenament jurídic espanyol”, desenvolupat per un equip de l’Institut de Drets Humans Gregorio Peces Barba de la Universitat Carlos III de Madrid i promogut per la Confederació Salud Mental España.

Accedeix a la publicació.

Accedeix a la versió resum

Salut mental i estigma a les organitzacions catalanes

Obertament – 2023

En aquest informe podem trobar dades com que el 90% de les persones amb problemes de salut mental no ho diuen a la feina i que el 60% d’aquestes han continuat treballant tot i tenir algun problema d’aquest tipus. A més, un 40% dels empleats assegura que no té una bona salut mental.

Accedeix a la publicació.

Cap a una salut mental intercultural i comunitària

Ajuntament de Barcelona – 2023

Eina per a professionals de l’àmbit social i sanitari  amb l’objectiu d’abordar interculturalment la salut mental en el disseny i desplegament de projectes arrelats al territori

Accedeix a la publicació.

Guia breu sobre els medicaments psiquiàtrics

Mental Health Europe, 2020

Informe realitzat per Mental Health Europe, forma part de la seva sèrie de guies breus. S’ha creat per a persones que prenen psicofàrmacs i el seu objectiu és adjudar a aquelles persones que utilitzen els serveis de salut mental i al seu entorn proper a comprendre i participar de manera més activa en el seu tractament.

Accedeix a la publicació.

Guia breu per acabar amb la coerció i la contenció dels serveis de salut mental

Mental Health Europe, 2020

Informe realitzat per Mental Health Europe, forma part de la seva sèrie de guies breus. Pretén ajudar les persones que entren en contacte amb el sistema de salut mental, ja sigui com a usuàries o de manera indirecta, com a familiar o entorn, per a investigar, comprendre i ser participants actius enlloc de receptors passius de l’atenció en salut mental.

Accedeix a la publicació.

Avaluació tècnica dels Clubs Socials per a persones amb trastorn mental

Estudi realitzat per la federació SMC (antiga FECAFAMM) amb l’objectiu d’avaluar els Clubs Socials.

Accedeix al llibre (2005).

Persones, drogues i altres companyes de viatge

Aquesta obra es un recull d’experiències basades en la pràctica de la intervenció socioeducativa en l’àmbit de les addiccions a les drogues. Inclou vint-i-tres relats de casos reals, redactats per trenta coautors i coautores. L’objectiu del llibre és el de contribuir a omplir un buit existent en l’àmbit de les publicacions de la disciplina de l’educació social, i aportar coneixement sobre una feina tant estesa com desconeguda: la intervenció en persones que pateixen addiccions a drogues.

Accedeix al llibre

Guía para la gestión colaborativa de la medicación en salud mental

Document per la particiàció de ler persones amb problemes de salut mental en el seu propi tractament. A càrrec de la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Oberta de Catalunya. Amb la participació de: Radio Nikosia, Associació Ment i Salut La Muralla, Federació Salut Mental Catalunya, Fundació Nou Barris per a la Salut Mental, Club Social Aixec SCCL.

Descarrega el pdf en aquest enllaç.

Webinar “Coneix els Grups d’Ajuda Mútua i cuida del teu benestar emocional”

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) col·labora amb l’Ajuntament de Barcelona en el Pla de Xoc municipal per donar resposta a l’impacte de la Covid-19 en el benestar emocional de la població. En aquest webinar descobrirem els beneficis del suport mutu i els seus efectes positius en la nostra salut emocional. A més, les persones assistents s’emportaran la guia per a la creació i manteniment dels GAM.

Veure el vídeo (31-8-2020)

“Salut mental i feina: un dret en quarentena”

Jornada on line de Salud Mental España: “Salut mental i feina: un dret en quarentena”. Amb la participació d’Ángel Urbina, de la Federació SMC.

Veure el vídeo (29-10-2020)