III Fòrum d'Intercanvi d'Experiències i Bones Pràctiques d'AMMFEINA SMC

“La pròpia convocatòria d’aquest fòrum és la primera bona pràctica de totes les que es presentaran en el dia d’avui”. Amb aquesta frase Josep Oliva, diputat delegat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de la Diputació de Barcelona va iniciar la seva participació en la inauguració del III Fòrum d’Intercanvi d’Experiències i Bones Pràctiques (V Trobada de recursos i serveis), que es va dur a terme el divendres 8 de febrer al Teatre Modern de El Prat de Llobregat.

Aquest fòrum, organitzat anualment per AMMFEINA Salut mental Catalunya,  va ser conduït per Edgar Vinyals, fundador de l’Associació Saräu, i el van inaugurar  Lluís Tejedor , alcalde de El Prat de Llobregat;  Josep Oliva, diputat delegat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de la Diputació de Barcelona; i Carmela Fortuny, directora de l’ICASS. Es van reunir mes de 340 persones, la majoria persones amb trastorns mentals, usuàries i treballadores de serveis, dispositius i recursos laborals de capacitació i inserció laboral de 21 entitats de tota Catalunya.

L’acte va consistir en 6 taules de comunicacions, en les quals es van presentar un total de 19 ponències, i es van intercanviar sabers,  innovacions, expectatives i maneres de treballar, amb l’objectiu de generar un increment d’oportunitats i futures accions per assolir la incorporació de persones amb trastorn mental al món laboral. AMMFEINA vol destacar  l’àmplia representació territorial de les ponències  i l’excel·lent qualitat dels diversos materials amb els quals els ponents van acompanyar  les seves presentacions.

Aquest fòrum representa una oportunitat i un espai de participació en el que les pròpies persones amb trastorn mental presenten en primera persona les seves experiències i vivències respecte de la seva salut mental i de la seva capacitació i inclusió laboral. Al llarg del matí  van pujar a l’escenari  alguns usuaris de dispositius o serveis i d’altres treballadores de Centres Especials de Treballs o beneficiaris de Programes d’acompanyament a la inserció a l’empresa ordinària, per tal de compartir amb el públic assistent i debatre els projectes, activitats i iniciatives que al llarg del 2012 s’han posat en marxa en els diversos recursos als quals pertanyen.

Per la cloenda de l’acte es va comptar amb la participació de Margarita Garcia, tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de El Prat de Llobregat; Ignacio Tremiño, director general de Polítiques de Suport a la Discapacitat del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i  Igualtat; i Francisco Fernández, vicepresident de l’Associació FEAFES Empleo.

Una vegada finalitzat el fòrum, els més de 300 assistents van poder gaudir d’un dinar al Restaurant del Parc Nou de El Prat de Llobregat.

Notícies recents