Gràcies a Viena i als seus clients i clientes oferim suport emocional a joves en 5 territoris durant dos anys 

La campanya d’arrodoniment solidari “Cèntim a cèntim, fem costat als joves” impulsada per Viena ha recaptat 226.811€ a través de 576.046 microdonacions dels vienesos i vieneses!! 

Aquesta col·laboració tan important ens ha permès oferir suport a joves de 16 a 25 anys amb malestar emocional, durant el 2022 i el 2023 en 5 territoris 

La campanya ha estat activa durant més d’un any als establiments Viena, el què ha permès una recaptació de les més importants assolides fins ara a Catalunya en una iniciativa d’arrodoniment solidari. Poc després de normalitzar-se la situació després de la pandèmia, Viena va fer una aposta clara per la salut mental i es va comprometre a millorar el benestar emocional dels i les joves amb Salut Mental Catalunya. 

Segons el President i Conseller Delegat de Viena, Marc Siscart: “Un any més, la campanya del Cèntim a cèntim ha estat un èxit. Gràcies a la solidaritat i implicació dels nostres clients i a la tasca de Salut Mental Catalunya, hem pogut donar visibilitat a un tema d’actualitat com és el benestar emocional dels joves i contribuir a posar en marxa diverses iniciatives enfocades a l’acompanyament per millorar el seu benestar emocional”. 

La col·laboració ens ha permès també donar a conèixer la nostra feina i els nostres recursos entre un públic més ampli. La presidenta de Salut Mental Catalunya, Mercè Torrentallé, considera que “Aquesta iniciativa ens ha permès, no només aconseguir finançament pel projecte, sinó donar visibilitat, fer difusió i conscienciar sobre la importància de la salut mental en general, i de la dels joves en particular”.  

L’Arrodoniment solidari esdevé possible gràcies a Worldcoo. Sergi Figueres, CEO de Worldcoo, destaca “des dels inicis de la nostra col·laboració, Viena sempre ha demostrat tenir un alt compromís social per aquelles causes més emergents en la societat. El finançament d’aquest projecte n’és un cas molt clar. Si bé la salut mental és un dels temes que més preocupen avui dia, arrel de la pandèmia ha passat a ser una qüestió prioritària que Viena ha sabut abordar de manera ràpida, efectiva i amb la implicació no només de la seva clientela, sinó també de tot el personal de caixes”.  

Mantenim i ampliem el suport als i les joves dins del projecte XarXaJoves

Segons l’informe que hem elaborat des de SMC amb el Consell Nacional de la Joventut, un 14% dels joves tenen problemes de salut mental actualment. El suport de Viena ens va arribar en un moment en que creixien les necessitats i havien disminuït els suports. Ens ha permès consolidar el suport en els tres territoris on Salut Mental Catalunya treballa i ampliar el suport en 2 nous espais d’atenció als joves dins del projecte “Xarxa Joves” per tal d’arribar a més joves.  

Les donacions fetes pels clients de Viena han permès donar suport a 100 joves en el 2022, amb un pla de treball individual i seguiment, oferir suport a les famílies,  i dur a terme activitats de divulgació a 475 alumnes d’instituts del territori. En el 2023 es preveu tancar l’any també amb més de 100 joves i seguir duent a terme accions de sensibilització a institut en el marc del projecte. 

Actualment estem treballant per poder mantenir aquests 5 punts d’antenció en els propers anys, perquè volem seguir ajudant a canviar històries. 

Més informació

enllaç amb més informació El projecte XarXaJoves

Notícies recents