Fundación Probitas continua col·laborant per millorar la salut mental d'infants, adolescents i joves

La col·laboració permetrà donar continuïtat al projecte de formació per a professionals i familiars que acompanyen infants, adolescents i joves

Salut Mental Catalunya (SMC) ha signat avui un nou acord de col·laboració amb Probitas durant dos anys que permetrà oferir recursos formatius per a professionals i familiars que acompanyen infants, adolescents i joves.

La salut mental dels infants, adolescents i joves s’ha convertit en un dels principals reptes de salut pública arreu del món, i més encara arran de les conseqüències de la pandèmia per la covid-19. L’atenció inadequada o la no-intervenció poden allargar el patiment i limitar l’oportunitat de gaudir d’una vida satisfactòria a aquestes persones.

Formació i tallers de capacitació sobre salut mental infanto-juvenil

Fundación Probitas té per missió contribuir a millorar la salut i el benestar de les persones més vulnerables, i ha situat la salut mental entre una de les seves prioritats.

Amb aquest projecte conjunt capacitem professionals no especialitzades en salut mental que treballen amb infants, adolescents i joves, com poden ser educadores, treballadores socials, mestres o d’altres professionals de serveis de la xarxa comunitària; a més també de capacitar familiars d’aquest col·lectiu.

Des de SMC els oferim dos recursos per a facilitar l’acompanyament als infants, adolescents i joves i el seu procés de recuperació:

  • Parlem de salut mental infanto-juvenil: una formació per a professionals no experts en salut mental que acompanyen infants, adolescents i joves. Oferim a aquests professionals eines i recursos en salut mental infanto-juvenil amb un enfocament comunitari, orientem sobre com acompanyar-los, com afrontar situacions complexes i com tenir cura també del propi benestar.
  • Tallers de capacitació: oferim eines i orientacions per acompanyar situacions d’aïllament, tensió o conflicte, i per conèixer els recursos al nostre abast i com orientar-se en la xarxa de salut mental.

La Fundació Probitas, al costat de la salut mental

El compromís de Probitas amb la salut mental infanto-juvenil s’ha materialitzat en diferents iniciatives i col·laboracions, amb la voluntat d’arribar als i les menors que es troben en situació de més vulnerabilitat i/o exclusió social.

Amb SMC la col·laboració es va iniciar el 2019 i va permetre elaborar i editar les nostres 4 guies per acompanyar infants, adolescents i joves, les quals tracten l’aïllament, les autolesions, situacions de tensió i conflicte i xarxa de salut mental,a més de dissenyar els Tallers de capacitació i fer-ne les primeres edicions.

Aquest acord de col·laboració permet continuar oferint aquests recursos formatius a aquelles persones que ho necessiten.

L’any 2022, també han col·laborat en el projecte la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

Durant els anys 2022 i 2023 seguirem oferint els recursos de formació i tallers de capacitació que proporcionen eines, recursos i orientacions en salut mental infanto-juvenil. A més, properament preveiem publicar les guies per acompanyar infants, adolescents i joves en castellà.

Més informació

enllaç amb més informació  4 guies en salut mental infanto-juvenil

enllaç amb més informació  Formació i tallers de capacitació per adquirir més eines

enllaç amb més informació  Totes les iniciatives que impulsem en l’àmbit de salut mental infanto-juvenil.

enllaç amb més informació  La Fundació Probitas

Notícies recents