Fundació Salut Mental Catalunya i Fundació Metropolitan House signen un conveni pel desenvolupament del projecte “Dona i Salut Mental” a Cornellà 

L’objectiu general del projecte “Dona i Salut Mental” és donar resposta a les necessitats i demandes de les dones amb patiment emocional  

El passat 4 d’octubre es va signar, a la seu de Fundació Metropolitan House, un conveni entre aquesta entitat i Fundació Salut Mental Catalunya pel desenvolupament del projecte “Dona i Salut Mental” a la ciutat de Cornellà. 

A l’acte hi van assistir Mari Carmen Segura, Directora d’Administració i Finances de Fundació Salut Mental Catalunya, José Vicente Muñoz i Rafael Angulo, Director General i President de Fundació Metropolitan House respectivament, i Joana Piñero, Tinenta d’alcalde de Polítiques Socials, Igualtat i Salut de l’Ajuntament de Cornellà, qui ha tingut un paper clau en l’aliança entre les dues entitats. 

El projecte té com a objectiu general donar resposta a les necessitats i demandes de les dones amb patiment emocional, així com promoure la inserció social de les dones que pateixen problemes derivats d’un trastorn mental. 

Els objectius específics del projecte són: 

  • Afavorir la generació de vincles entre dones amb problemes de salut mental, impulsant l’establiment de xarxes de suport mutu. 
  • Fomentar la sororitat entre dones en un espai íntim de cura i autocura. 
  • Col·lectivitzar el malestar de les dones amb un problema de salut mental. 
  • Potenciar el pensament crític qüestionant-se les normes i valors socials que fonamenten el desequilibri de poders. 
  • Abordar temes d’interès, o que generin preocupació, impulsant l’intercanvi de sabers basats en l’experiència
  • Fomentar l’empoderament, la presa de decisions i la participació social. 
  • Fomentar la inclusió social a través de la utilització d’un recurs comunitari i la participació en un entorn normalitzat. 

Més informació

Dona i Salut Mental és un projecte desenvolupat pel Club Social Espai 3 de Cornellà de Llobregat, de la Fundació SMC. Les activitats fundacionals del qual estan centrades en contribuir a que les persones amb trastorn mental utilitzin les activitats de lleure per assolir quotes de salut, independència i participació en i amb la comunitat, incidint i donant suport al projecte vital de la persona. 

Fundació Metropolitan House finançarà la totalitat del pressupost anual del projecte (des de l’1 d’octubre de 2023 fins el 31 de setembre de 2024), com a  resposta al seu compromís en la cooperació i col·laboració per a construir una societat millor i més equitativa, intentant generar més i majors oportunitats a les persones que més ho necessiten. 

Notícies recents