Formació a estudiants del màster d'infermeria psiquiàtrica i salut mental

La formació es va fer en dues sessions a 25 estudiants del Màster de l’Escola Universitària d’Infermeria de l’Hospital de la Santa Creu i Santa Pau de Barcelona.

És la primera vegada que SMC participa en aquest màster vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb la finalitat d’aportar la visió de les persones en primera persona i les famílies.

Salut Mental Catalunya (SMC) continua amb les seves sessions de formació a diferents col·lectius sobre conceptes bàsics en salut mental comunitària i l’acompanyament a persones amb problemes de salut mental.

En aquesta ocasió, les dues sessions es van fer els dies 21 i 27 d’octubre 2021 a la nova promoció del Màster d’infermeria psiquiatrica de l’escola universitària de l’Hospital de Sant Pau. La formació es va fer en format presencial a un grup de 25 estudiants.

Les sessions de sensibilització van anar a càrrec de Carles Bonete i Alícia de Maya, tècnics de la Federació SMC, i van abordar qüestions com:

  • La persona que cuida, el Rol en l’acompanyament en salut mental
  • L’impacte en les famílies
  • Ciutadania: Incapacitat vs promoció
  • Estigma i Salut mental
  • Empoderament, el paper de les associacions.
  • El model de recuperació en salut mental
  • Bones pràctiques i reptes de futur
  • Mapa de recursos

Testimoni amb experiència pròpia

La formació ha combinat una part teòrica i una de dinàmiques vivencials, que ha estat valorada molt positivament pels alumnes. La segona sessió de sensibilització va incloure un testimoni en primera persona de Montse Aguilera (Associació Salut Mental Baix Llobregat Nord), que va estar molt centrada en l’experiència pròpia en l’entorn hospitalari. Durant aquesta intervenció es van obrir reflexions la voltant de les contencions mecàniques, la medicació i la humanització en el tracte a les persones amb problemes de salut mental que passen per un episodi de crisi.

Més informació

enllaç amb més informació Formacions de Salut Mental Catalunya

Notícies recents