Inscripcions obertes: Formació en voluntariat Fent Costat Entre Famílies

La formació està oberta per a persones amb experiència en acompanyar a un familiar amb problemes de salut mental durant un ingrés psiquiàtric.

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) ha obert les inscripcions per a la tercera edició de la formació del programa de voluntariat Fent Costat Entre Famílies. La formació es farà en format online al mes de març i està oberta a familiars de persones amb problemes de salut mental que vulguin fer voluntariat per acompanyar i aportar la seva experiència a altres famílies que viuen per primer cop un ingrés psiquiàtric.

Les persones voluntàries familiars

Són agents de salut que, des de la seva experiència viscuda, contribueixen al benestar emocional de les persones a qui acompanyen (suport entre iguals), tot complementant, des de la vessant més humana i de proximitat, la tasca dels professionals de la salut del centre on realitzen la seva tasca. Els valors que ens defineixen són: humanisme, proximitat, empatia, respecte i confidencialitat.

La seva participació és clau en el programa de voluntariat “Fent Costat Entre Famílies”. Les persones familiars voluntàries aporten la seva experiència a les famílies que estan passant per una experiència similar amb la finalitat de fer-los el procés més lleuger.

Dates de la formació online: març 2022

La propera formació del programa “Fent Costat Entre Famílies” es farà en format online durant el mes de març:

  • Formació online “Fent Costat Entre Famílies”
  • Març 2022
  • Dimecres tarda (16:30-19:30h)
  • Dies de la formació: 2, 6, 16, 23 i 30 de març
  • Inscripcions: contacta amb l’entitat participant del territori.
  • Per a més informació: laura.pellise@salutmental.org
Entitats participants

“Fent Costat Entre Famílies” és una iniciativa de les associacions AMMAME i AREP per la salut mental i de la Federació Salut Mental Catalunya. En col·laboració amb Parc Salut Mar i amb Sant Joan de Déu Terres de Lleida i amb la participació de Ment i Salut La Muralla, ASFAM Salut Mental. Associació de Familiars i Amics del Berguedà, SMC – Coordinadora Terres de Lleida i Ondara Sió.

Notícies recents