Parlem de salut mental al Parlament de Catalunya

Salut Mental Catalunya sensibilitza sobre salut mental a professionals del Parlament de Catalunya en tres sessions de formació.

Salut Mental Catalunya (SMC) continua amb les seves sessions de formació per sensibilitzar a diferents col·lectius sobre conceptes bàsics en salut mental i l’acompanyament a persones amb problemes de salut mental. En aquesta ocasió, les dues sessions es van fer el 28 de maig i el 4 de juny del 2021 amb personal del Parlament de Catalunya. La formació va permetre parlar de salut mental d’una manera més propera i quotidiana. La bona valoració per part dels participants farà que es faci una nova sessió al juliol.

La formació va anar a càrrec dels tècnics de la Federació SMC Cristina Conejo i Carles Bonete i va abordar qüestions com:

Salut Mental: Context i conceptes bàsics

  • Contextualització i moviment associatiu.
  • Conceptes bàsics en salut mental.
  • Model comunitari i recuperació en salut mental.

Les persones amb problemes de salut mental

  • Estigma i sensibilització en salut mental.

Habilitats per a l’acompanyament a persones en situació de patiment emocional

  • Acompanyament: habilitats interpersonals.
  • Assaig de realitat.
  • Eines i recursos per cuidar la salut mental
  • Cura i Autocura. Eines i recursos per cuidar la salut mental.

Valoració positiva

Els professionals formadors de SMC van destacar que la majora de les persones participants van estar molt atents, participant molt activament i van destacar que algunes de les persones assistents van presentar la seva pròpia experiència en salut mental, aportacions que van enriquir la formació. Alguns dels testimonis de les persones que van rebre la formació confirmen la valoració positiva de la formació al Parlament.

“M’ha agradat molt que sigui tan dinàmic i les eines per escriure i compartir els nostres pensaments”

Participant a les formacions

Tercera sessió de formació

Fruit de l’èxit de les dues primeres sessions de formació, el Parlament de Catalunya va demanar una tercera sessió, que es va fer el 27 de setembre del 2021 amb personal de serveis específics de la cambra catalana. La sessió es va fer, com les dues anteriors, en format online per raons de la pandèmia de la Covid i va comptar amb la participació d’una quinzena d’assistents, que van rebre coneixements sobre cura i autocura, benestar emocional, i casos pràctics en l’atenció i el dia a dia en àmbits com el laboral o penal.

Amb aquesta darrera formació, el Parlem de salut mental ha arribat a més de 130 persones treballadores del Parlament.

Notícies recents