Escola de Famílies: formació en perspectiva de gènere

El Programa de capacitació i suport mutu Escola de Famílies ofereix una formació sobre salut mental i gènere a les associacions de la Federació Salut Mental Catalunya.

Salut Mental Catalunya (SMC) va oferir el 13 de desembre del 2021 una formació a les entitats federades que participen al Programa de capacitació i suport mutu “Escola de famílies”. En aquesta sessió es van oferir coneixements i eines per treballar millor des de la perspectiva de gènere en els programes de intervenció familiar i suport mutu. La demanda de fer una sessió formativa sobre aquest tema va sorgir de la jornada de bones pràctiques realitzada el mes de juny de 2021.

En aquest sentit, la formació del programa Escola de Famílies va incloure els següenst punts:

  • La perspectiva de gènere en salut mental
  • El llenguatge inclusiu i no sexista
  • La representació social de les violències masclistes

Formació online amb 16 participants

La sessió formativa es va desenvolupar en format virtual i va comptar com a formadora amb l’experta Cristina Guiu, politòloga i periodista especialitzada en polítiques públiques d’igualtat de gènere i violències masclistes. Hi van participar 16 persones.

Finalment, des de SMC valorem la importància que el programa Escola de Famílies promogui que les persones de la xarxa associativa referents dels programes de intervenció familiar i suport mutu (professionals i voluntàries) es formin en perspectiva de gènere per desenvolupar òptimament la nostra tasca.

Notícies recents