Ens reunim amb la delegació de Västerbotten per parlar el rol del Tercer Sector en la recerca i innovació en salut mental

Ens reunim amb la delegació de Västerbotten per parlar el rol del Tercer Sector en la recerca i innovació en salut mental

La trobada, organitzada per la Xarxa TECSAM, va comptar amb la participació de Salut Mental Catalunya i la Taula del Tercer Sector

La setmana passada es va celebrar a Barcelona una reunió clau, centrada en el paper del Tercer Sector català en la investigació, innovació i transferència en salut mental. L’esdeveniment, que va tenir lloc al Hub Social de Barcelona, va comptar amb la participació d’una delegació de la regió de Västerbotten (Suècia).

L’objectiu principal de la trobada era el d’abordar el paper de les organitzacions del Tercer Sector en la investigació, innovació i transferència en l’àmbit de la salut mental, posant el focus en la tasca de Salut Mental Catalunya (SMC). A més, es van explorar tendències i oportunitats que sorgeixen de l’ecosistema més ampli d’innovació social i associacions del Tercer Sector a Catalunya.

La reunió va començar amb una introducció sobre Salut Mental Catalunya, a càrrec de Xavier Trabado, membre de la junta de SMC. Seguidament, Bàrbara Mitats, Responsable de programes i orojectes, va presentar alguns projectes liderats per l’organització com el CoActuem per la Salut Mental, les Taules de Salut Mental o l’Activa’t per la Salut Mental. També va poder presentar diversos materials de suport i recursos elaborats per SMC, així com la nostra contribució en innovació i recerca, les principals fites assolites i els reptes que tenim per endavant.

A continuació, Jaume Puigpinós, responsable de projecció, aliances i internacional de Taula del Tercer Sector, va parlar de la implicació de la Taula del Tercer Sector en innovació i recerca, aliances, treball en xarxa i cooperació internacional.

La delegació de Västerbotten va estar formada per:

  • Nils Sandberg, Responsable de l’Estratègia de Projectes i Responsable de l’Oficina de Projectes de la UE a la Regió de Västerbotten.
  • Tomas Gustafsson, Responsable de l’Estratègia d’Innovació i Responsable de l’Oficina d’Innovació a la Regió de Västerbotten.
  • Mats Falck, Líder de Projectes a l’Oficina de Suport a Ciències de la Vida i Salut a l’Oficina d’Innovació de la Universitat d’Umeå.
  • Maria Jansson, Responsable de l’Estratègia de Col·laboració a la Universitat Tècnica de Luleå.

Per part de la xarxa TECSAM, van participar-hi:

  • Judit López Luque, Promotora de la Xarxa TECSAM i Coordinadora de la Unitat d’Innovació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.
  • Iris Mauricio Arribas, Responsable de Comunicació de la Xarxa TECSAM.

Aquesta subratlla la importància de la col·laboració internacional i l’intercanvi de coneixements per avançar en la investigació i la innovació en el camp de la salut mental, destacant el paper crucial del Tercer Sector a Catalunya i posant de relleu la tasca de Salut Mental Catalunya en col·laboració amb la Xarxa TECSAM i la Taula del Tercer Sector.

Notícies recents