Els 32 Clubs Socials de la Federació milloren la seva gestió i avaluació al 2014

La Federació Salut Mental Catalunya ha continuat al 2014 amb el programa de suport tècnic als seus 32 Clubs Socials, que han rebut formació i informació sobre aspectes relacionats amb el seu funcionament, al voltant de la salut mental i dels àmbits de l’administració i el tercer sector. El programa informàtic que ajuda als Clubs en la seva gestió s’ha implementat en 14 serveis i a través de 7 reunions de treball, mentre que el suport en els instruments d’avaluació de la seva tasca s’ha fet a 14 Clubs de manera integral, i 10 de manera parcial, amb una sessió de formació i l’el·laboració d’una guia.

Els Clubs Socials també han treballat la incorporació de la població jove a les seves estructures i activitats, gràcies a un espai de treball en el que han participat 20 Clubs. L’accés al lleure i la cultura ha estat un altre dels eixos del programa d’inserció sòcio-comunitària de la Federació amb els Clubs Socials, que ha portat a terme col·laboracions amb, entre d’altres, el Museu Marítim de Barcelona, el Pailebot Santa Eulàlia, el CosmoCaixa, Atrápalo o el FC Barcelona.

El Club Social és un espai que pretén facilitar la participació de les persones amb problemes de salut mental a la comunitat a través d’activitats culturals, esportives o de lleure en general. Dóna un paper de protagonistes als usuaris que hi participen, tractant de potenciar la seva capacitat de decisió i de gestió dins i fora del programa d’activitats del servei.

Enllaç relacionat:

Memòria de suport tècnic als Clubs Socials de la Federació – 2014

 

Notícies recents