El Ministeri de Sanitat aprova el reconeixement de l'especialitat en psiquiatria infantil

El Consell de Ministres va aprovar el 25 de juliol el Reial Decret pel quan es reconeix la nova especialitat de psiquiatria infantil, una demanda llargament defensada pels professionals sanitaris i per les principals associacions de psiquiatria. La mesura posa fi a una mancança de l’Estat espanyol, l’únic de la Unió Europea, juntament amb Romania, que no tenia aquesta especialitat reconeguda.

La decisió del Ministeri de Sanitat respon a la petició que, des de feia temps, feien entitats com la secció de la Asociación Española de Neuropsiquiatría (AEN), la Sociedad Española de  Psiquiatría y Psicoterapia del Niño y Adolescente (SEPYPNA) y la Asociación Española de Psiquiatría Infanto-Juvenil (AEPIJ).

Aquestes associacions denunciaven la manca de recursos assistencials per atendre a joves i adolescents, al mateix nivell que els serveis de psiquiatria per adults. La necessitat de tenir professionals ben formats en el camp de la psiquiatria infantil ajudarà a millorar l’atenció de problemes de salut mental de la població juvenil i infantil, gràcies a un estudis homogenis.

Enllaços relacionats:

“Sobre la necesidad de crear la especialidad de psiquiatría infantil en España” (AEN, SEPYPNA, AEPIJ) – descarregar pdf

Nota de premsa del Ministeri de Sanitat

 

 

Notícies recents