El Govern manté l'aposta pel Pla Integral de salut mental i les polítiques transversals

La consellera de Presidència i portaveu del Govern català, Neus Munté, va reafirmar en la compareixença del 8 de febrer al Parlament que la Generalitat mantindrà l’aposta per la coordinació de polítiques transversals en el Pla de Govern i els plans departamentals de l’acció de Govern de Carles Puigdemont. En aquest sentit, Munté es va referir a instruments com el Pla de suport al tercer sector social; el Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addicions;  o el Pla Interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS), entre d’altres.

La consellera va destacar que una altra de les principals tasques del seu Departament serà “la coordinació del Govern, l’impuls i seguiment de les polítiques transversals i el suport i assistència al President de la Generalitat en la seva tasca de direcció del govern”. Així es manté l’aposta que va fer l’anterior president de la Generalitat, Artur Mas, de liderar des de Presidència l’acció de govern en polítiques transversals com el Pla Integral de salut mental, que implica a Presidència, Economia, Ensenyament, Salut, Benestar Social i Família, Empresa i Ocupació, i Justícia.

El document “Prioritzacions d’actuacions 2014-2016 del Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addicions” recull els grans eixos prioritaris d’actuació del Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorns mentals i addiccions per als propers mesos són:

  • Lluita contra l’estigma
  • Millora de l’atenció a la població infantil i juvenil
  • Millora de l’atenció i promoció dels drets de les persones en entorns assistencials
  • Promoció de la participació i l’associacionisme
  • Suport a les famílies i a les persones amb problemàtiques de salut mental
  • Inclusió social i desplegament d’un nou model de prestació de serveis d’habitatge
  • Desenvolupament del model d’inserció sociolaboral
  • Suport en l’àmbit judicial i penal
Notícies recents