El Club Social Pol + de la Fundació Els 3 Turons guanya el Dulcinea Curts amb “Carmel Zombie”

El Centre Cívic La Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat va acollir el dia 4 d’abril la gala de V edició de la mostra de curtmetratges Dulcinea Curts, organitzada per l’Associació de Malalts Mentals de l’Hospitalet (AFEMHOS) i el Club Social El Roure. A la gala es van projectar els 10 curts finalistes i es va fer l’entrega de premis, en una vetllada que va comptar amb la col·laboració del Grupo Teatro Imagina.

El primer premi del Dulcinea Curts va ser per  “Carmel Zombie”, una història de detectius i zombies en escenaris del barri del Carmel de Barcelona, realitzat pel Club Social Pol + de la Fundació Els Tres Turons de Barcelona. Els seus representants van agrair el guardó quan van pujar a l’escenari a recollir-lo i van destacar l’oportunitat de fer cinema, una de les seves passions.

El segon premi del certamen va ser per l’obra “El hombre de la màquina de café”, de l’Asociación AFEMCE de Murcia, una història amb tocs surrealistes entorn a una màquina de café, les persones que la utilitzen i la persona encarregada del seu manteniment.

La gala va finalitzar amb l’elecció del premi del públic assistent, que va escollir el curt “El somni” del Club Social Esquima d’El Masnou, una història sobre el dia a dia del Pep, una persona amb esquizofrènia.

Dulcinea Curts és una mostra de curtmetratges obertes a associacions clubs socials i entitats que treballen amb persones amb problemes de salut mental. La temàtica no ha de ser necessàriament sobre salut mental, però es tracta el curt i el cinema com una eina més d’integració social i de lluita contra l’estigma en salut mental.

Des de la Federació Salut Mental Catalunya agraim l’oportunitat d’haver participat com a jurat del concurs.

Enllaç relacionat:

Pàgina web d’AFEMHOS i Club Social el Roure

 

Notícies recents