El Club Social es consolida com a servei d'inserció comunitària i millora la seva gestió i avaluació

El Departament de Benestar Social i Família va donar un pas endavant al 2015 en el reconeixement del servei de Club Social i el servei prelaboral per a persones amb problemàtica social derivada de la malaltia mental, una fita demanada des del moviment associatiu des de fa més d’una dècada.

El desplegament d’una Ordre del servei de Club Social  i una Ordre del servei de prelaboral ha de permetre continuar treballant pel model de salut mental comunitària i és, sens dubte, un pas més en la consolidació del Club Social com a primer Servei Social Especialitzat de referencia en l’àmbit de la salut mental i del servei prelaboral com un pas previ per a la inserció en el mercat laboral de les persones amb problemes de salut mental.

Club Social Egara, nou servei de la Fundació a Terrasa

El Club Social Egara neix al 2015 amb l’objectiu en col·laboració amb l’Associació de Familiars de Malalts Mental de Terrassa amb l’objectiu de dotar a aquesta població i zona d’aquest servei que facilita la inclusió social de les persones amb trastorn mental mitjançant les activitats d’oci. El CS de Terrassa s’afegeix als 5 que ja tenia la Fundació Salut Mental Catalunya:

 Nova eina informàtica per millorar la gestió i avaluació

El nou instrument d’avaluació mixt dissenyat específicament per als Clubs Socials ha rebut una gran acollida entre tots els Clubs que l’estan implementant donat que millora enormement l’eficàcia de la gestió, la fa més lleugera i allibera hores de professional que pot dedicar a l’atenció directa. El Palau Macaya, de l’Obra Social de “la Caixa”, va acollir al juny la celebració de la jornada “Els Clubs Socials. Millores tècniques i avaluació d’un servei social especialitzat”, on es va presentar el nou programa amb prop de 100 assistents.

 

Notícies recents