DINCAT presenta una guía pràctica sobre la salut de les persones amb discapacitat intel·lectual

Amb l’objectiu de ser una eina útil per a professionals de la salut, la guía “La salut de les persones amb discapacitat intel·lectual: què hem de tenir en compte?” és fruït del treball de de l’equip del servei de discapacitat intel·lectual de l’Institut d’Assistència Sanitària Girona-Salt.

La presentació de la guía pràctica s’ha fet coindicint amb la celebració el Dia Mundial de la Salut i, segons la presidenta de DINCAT (Discapacitat Intel·lectual Catalunya), Rosa Cadenes, té com a objectiu ser un document de referència pels professionals de l’àmbit sanitari (metges, infermers i auxiliars clínics) perquè millorin l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) i perquè tinguin coneixement de les particularitats del col·lectiu i, en conseqüència, puguin aplicar certes adaptacions en la pràctica clínica diària, tant en ambulatoris com en hospitals.

La publicació explica les característiques particulars de les persones amb DID, les patologies físiques i de salut mental més freqüents i proposa consells de maneig. El volum sorgeix de la feina del servei de discapacitat intel·lectual de l’Institut d’Assistència Sanitària de Salt-Girona i amb el suport del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri de Sanitat, Igualtat i Serveis Socials.

La guia ja es pot consultar en format PDF i ja s’està treballant perquè es distribueixi entre CAPs i hospitals. Les entitats que hi estiguin interessades poden contactar via mail a info@dincat.cat.

Enllaç relacionat:

Consulta la Guia en format pdf.

 

Notícies recents