Debat i reflexió sobre les Taules de Salut Mental al Baix Llobregat

Debat i reflexió sobre les Taules de Salut Mental al Baix Llobregat

La trobada va ser un èxit amb una àmplia participació dels municipis de la comarca

 

El Consell de Salut del Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Federació SMC van coorganitzar una trobada el passat 26 d’abril reunint a Taules i altres professionals de la comarca per  compartir experiències, debatre i reflexionar sobre els reptes relacionats amb la  salut mental a nivell territorial, des del model de Taules. La trobada va ser un èxit amb una àmplia participació dels municipis de la comarca.

Durant la primera part de la jornada, les sis Taules en funcionament de la comarca -Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern i Viladecans- van compartir els seus èxits, dificultats i reptes. També es va explicar l’existència del Grup impulsor de Salut Mental del Baix Llobregat que va néixer al 2017 i que està format per persones vinculades a la salut mental de la comarca d’orígens diversos amb l’objectiu de reflexionar i fer reivindicació.

En una segona part, en un grup més reduït, es va debatre sobre com els municipis més petits poden abordar la salut mental a través d’aquest model, així com les opcions i els reptes que la comarca pot plantejar-se en aquest àmbit.

La jornada va ser inaugurada per la consellera de Salut del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Gina Pol; la directora de Salut Mental Catalunya, Marta Poll; i la cap de servei d’atenció a la dependència i vulnerabilitat social de l’Àrea de Sostenibilitat social, cicle de vida i comunitat de la Diputació de Barcelona, Iolanda Moragues.

Posteriorment Elisenda Ferrer, coordinadora del programa d’impuls i acompanyament a les Taules de Salut Mental de SMC, va explicar la història, l’evolució i el model de les Taules que proposem. Actualment a Catalunya ja hi ha 44 Taules en marxa, de diferents dimensions, i que porten a terme una infinitat de projectes de gran variabilitat, segons els interessos de cada territori.   

Es farà un informe amb les conclusions i reflexions de la trobada  per compartir amb els assistents i es valorarà com seguir avançant.

 

Notícies recents