Daruma, Aixec i SMC visitem el Centre Penitenciari de Joves

Daruma, Aixec i SMC visitem el Centre Penitenciari de Joves

La sessió va oferir un espai informatiu al voltant dels recursos comunitaris d’atenció a la salut mental en el territori i també un espai de benestar emocional per a les joves privades de llibertat

Des del Programa de suport per la inserció i recuperació de persones amb trastorn mental internes en Centres Penitenciaris, vetllem per oferir espais de benestar emocional a les persones privades de llibertat en centres penitenciaris, així com facilitar l‘acompanyament a espais comunitaris en els processos de semi-llibertat, tercer grau i medi obert.

En el marc d’aquest projecte, el passat dimecres 24 d’abril, vam realitzar una sessió informativa-formativa conjunta al Centre Penitenciari (CP) de Joves, a la Roca del Vallès. A la visita hi vam assistir les entitats Daruma i Aixec, i també des de Salut Mental Catalunya, amb la presència l’Espai Situa’t del Vallès Oriental i la persona responsable del programa penitenciari.

La sessió va consistir en una sessió informativa i formativa al voltant dels recursos comunitaris d’atenció a la salut mental del territori. Vam poder-hi presentar l’Activa’t per la salut mental i l‘Espai Situa’t, i també el servei de Club Social, i Daruma i Aixec van ser les encarregades de realitzar la intervenció en benestar emocional, mitjançant el treball creatiu amb joves del CP Joves.

L’objectiu de la visita és el de generar i construir xarxa: crear sinergies de derivació a espais comunitaris en els processos d’excarceració i tercer grau, posar cares i tenir els contactes directes de les persones referents territorials, per tal de facilitar les derivacions.

Notícies recents
Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *