Crida a la participació en una recerca de realitat virtual aplicada a l'autisme en infants

Prosocial és un projecte que vol fomentar les conductes prosocials d’infants amb i sense TEA mitjançant un sistema de Realitat Mixta

L’equip de recerca Full-Body Interaction Laboratory de la Universitat Pompeu Fabra està treballant en el projecte Prosocial, que utilitza la realitat virtual per identificar preferències en les vivències sensorials dels i les infants amb autisme per tal d’estudiar l’experimentació a través del cos i treballar la comunicació i la interacció personals.

A través del projecte Prosocial es vol fomentar les conductes prosocials d’infants amb i sense TEA mitjançant un sistema de Realitat Mixta de cos sencer basat en estratègies de sincronització rítmica.

Crida oberta a la participació d’infants entre 8 i 10 anys amb Autisme

Volem animar a totes aquelles persones i famílies amb infants amb autisme interessades en participar en la recerca a través de les sessions que es duran a terme a partir del febrer a les seves instal·lacions.

Quins infants poden participar?

Per poder validar l’experiència interactiva dissenyada es necessiten:

  • Nens/es que tinguin entre 8 i 10 anys (no passa res si es coneixen entre ells/es).
  • Que tinguin una Observació pel Diagnòstic de l’Autisme (ADOS) mòdul 3 amb un diagnòstic de gravetat mínim de 4.
  • Que no tinguin un nivell cognitiu baix que dificulti la comprensió d’instruccions o poder contestar qüestionaris.

Quan, on i com es duria a terme?

Es tractaria d’anar un matí o tarda, horaris i dies flexibles, durant el mes de febrer a les instal·lacions de la UPF, situades, situades al C/Roc Boronat 138 (08018), i gaudir de les activitats programades: introducció a la ciència i al que fan des de Full-Body Interaction Laboratoy, jocs mentre no es participa en l’experiència interactiva de Realitat Mixta i participació en aquesta experiència.

Per més informació contacteu amb narcis.pares@upf.edu o olga.gali@upf.edu

Si fos necessari, des del grup d’investigació es pagarà qualsevol cost associat al transport.

En què consisteix l’experiència de Realitat Mixta?

Es tracta d’un joc en el que cada infant jugarà amb tres companyes més. El joc es basa en una projecció sobre el sòl de 36 m2 de superfície. Es projecta un entorn virtual en el qual els nens/es exploren i actuen conjuntament en activitats que promouen la unió a través del moviment sincronitzat a un ritme comú. Els infants utilitzen uns objectes especials per interactuar amb l’entorn virtual projectat.

Més informació

enllaç amb més informació  Vídeo: demo de l’experiència de Realitat Mixta

enllaç amb més informació  Tríptic Projecte Prosocial (cat)

enllaç amb més informació  Tríptic Projecte Prosocial (cast)

Notícies recents