Coneixes la Targeta Cuidadora?

La Targeta Cuidadora ofereix nous recursos i serveis gratuïts a les persones que cuiden algú a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha creat la Targeta Cuidadora, una mesura que té com a objectiu principal acompanyar les persones que cuiden a la ciutat, tot oferint-los nous recursos i serveis per facilitar i reconèixer la seva tasca. La Federació SMC participa d’aquesta iniciativa i forma part de les entitats que han col·laborat en la creació de la tarjeta i col·laborarem, també, en la seva implementació de projectes concrets en representació de les entitats de salut mental.

De manera general, la Targeta Cuidadora servirà per accedir a recursos personalitzats adreçats a persones cuidadores, posant en valor la seva tasca imprescindible i sovint poc valorada, tot acompanyant-les i facilitant la seva activitat cuidadora, així com contribuint al seu benestar.

Per fer-ho possible, el consistori ha ideat de manera col·laborativa amb entitats, professionals i familiars fins a 14 nous recursos i serveis gratuïts concrets dels quals podran gaudir les persones que sol·licitin aquesta nova Targeta Cuidadora, tot i que aquesta cartera s’ampliarà en un futur i s’adaptarà a les noves necessitats que se’n puguin detectar.

En total s’estima que hi ha unes 355.000 persones a la ciutat potencialment beneficiàries, que són aquelles que actualment tenen cura de persones malaltes, dependents, amb discapacitat o de persones grans, ja siguin les persones cuidadores de l’entorn més proper o bé treballadores de la llar.

El paper de Salut Mental Catalunya

Les persones que acompanyen persones amb problemàtica de salut mental, quan sol·licitin la targeta cuidadora, rebran informació dels nostres serveis d’informació i assessorament, els Espais Situa’t, per a que puguem atendre les qüestions que puguin sorgir i donar informació sobre GAM, teixit associatiu, etc.

Com obtenir la Targeta Cuidadora?

La Targeta Cuidadora és un suport per a persones que cuiden persones i ofereix un seguit d’informació i recursos personalitzats com ara: informació i assessorament, programació d’activitats, servei telefònic gratuït d’acompanyament emocional, assessorament jurídic per a famílies i treballadores de la llar i les cures, recursos específics a farmàcies, biblioteques, hospitals o mercats, entre d’altres, i diverses activitats d’oci.

La targeta es dirigeix a persones que tenen cura de persones amb malalties, amb dependència, amb discapacitat o persones grans a la ciutat de Barcelona. Per poder-hi accedir, cal omplir aquest formulari o bé de manera presencial a l’Espai Barcelona Cuida, al carrer Viladomat, 127, o en qualsevol de les oficines Vila Veïna de la ciutat.

Més informació

enllaç amb més informació Quadriptic Targeta Cuidadora

enllaç amb més informació SMC participa en la creació i implementación de la Tarjeta Cuidadora

enllaç amb més informació SMC, present en la presentació de la Targeta Cuidadora de l’Ajuntament de Barcelona

Notícies recents