‘Compromisos per una Barcelona Social', les prioritats de la Taula del Tercer Sector per a les eleccions municipals de Barcelona

La Taula del Tercer Sector, de la qual la Federació Salut Mental Catalunya en formem part, ha elaborat el document ‘Compromís local per garantir els drets socials’ que inclou 87 propostes del Tercer Sector per aconseguir uns municipis més inclusius i que promoguin la igualtat d’oportunitats. D’aquestes, ha establert 11 prioritats per acabar amb la pobresa i les desigualtats, les quals els candidats a l’alcaldia de Barcelona es comprometen a donar suport.

Són propostes per garantir el dret a l’habitatge i l’energia, la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat, la millora dels serveis socials bàsics, una ciutat inclusiva i accessible per a tothom i una educació també inclusiva i amb qualitat i equitat.

El passat dijous 25 d’abril els i les alcaldables van participar en un debat organitzat per la Taula i el Diari Ara, que pretenia aprofundir en les polítiques socials que planteja cada partit per lluitar contra la pobresa i les desigualtats a la ciutat. El debat es va centrar en tres qüestions claus: Dret a la ciutat, Polítiques d’inclusió i ocupació i Suport a les entitats del Tercer Sector Social. van sortir algunes propostes com la millora de les condicions laborals, les funcions públiques del tercer sector a l’administració i la contractació pública en entitats, entre d’altres. No obstant, tot i haver-hi donat suport, bona part del debat es va acabar centrant més en retrets que en propostes socials o mesures concretes. (podeu veure el debat aquí)

La Taula ha treballat i ha debatut aquestes prioritats en les reunions que ha mantingut amb els i les caps de llista en les últimes setmanes. Els i les alcaldables de Barcelona Ada Colau (BComú), Elsa Artadi (JuntsXCat), Manuel Valls (Barcelona pel Canvi-Ciutadans), Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC), Josep Bou (PP) i Anna Saliente (CUP) han afirmat que donen suport a les propostes de les entitats socials per al nou consistori que sorgeixi de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig.

Les prioritats de la Taula són:

1. Planificar el desenvolupament de l’Estratègia d’Inclusió i de reducció de les desigualtats socials, garantint la transparència en el seu desplegament.

2. Assignar els recursos suficients a les polítiques d’inclusió municipals, així com a les entitats socials del Tercer Sector que participen en el seu desplegament.

3. Avançar cap a una ciutadania titular dels seus drets i donar cobertura a les seves necessitats bàsiques sota els criteris d’equitat i inclusió.

4. Garantir el dret a l’accés lliure a una alimentació saludable i acabar amb el malbaratament alimentari a la ciutat.

5. Compactar la diversitat d’ajuts i de prestacions existents en l’àmbit de la intervenció social.

6. Reconèixer el paper de les entitats del Tercer Sector Social com a actors de servei públic en les diverses temàtiques vinculades a polítiques socials i molt especialment pel que fa a la gestió dels habitatges socials.

7. Establir i estudiar mesures per combatre la problemàtica de l’accés a un lloguer assequible.

8. Vetllar pel compliment i iniciar processos de sanció en els casos de talls de subministraments a famílies vulnerables, d’acord amb el que estableix la Llei 24/2015, especialment aquelles amb infants o persones dependents a càrrec.

9. Promoure l’ocupació de qualitat, potenciant el treball en xarxa i la coordinació amb els serveis municipals i les entitats del Tercer Sector; ampliar el mercat laboral reservat i fomentar polítiques que incentivin la contractació de persones amb discapacitat en l’empresa ordinària.

10. Tenir elaborat i executat el Pla Municipal d’Accessibilitat, garantint l’accessibilitat universal als serveis, espais i edificis de les ciutats així com el foment de la participació de les persones amb discapacitat a la vida política i representativa dels municipis.

+1 Rebutjar l’ús discriminatori del fenomen migratori i de refugi en la campanya electoral.

 

Consulteu les 87 propostes electorals de la Taula ‘Compromís local per garantir els drets socials’

Vídeo de la Taula del Tercer Sector ‘Compromís local per garantir els drets socials’

 

(Font de la informació: Taula del Tercer Sector)

Notícies recents