SMC mostra el seu ADN en l'acte de relleu de la seva presidència

L’acte va servir per acomiadar Israel Molinero i Enriqueta Vidal i  donar la benvinguda a Mercè Torrentallé

Més de 70 persones es van aplegar ahir a la tarda a la Sala Ramon Muntaner de l’SGAE, espai cedit per l’organisme, en un acte que va ser presentat pel periodista Antoni Bassas. En arribar, totes les persones rebien una nou sense saber-ne el motiu i, més endavant, seria la nova presidenta de Salut Mental Catalunya qui els el desvetllés.

L’acte va començar amb una benvinguda a totes les persones que van assistir-hi, provinents d’arreu de Catalunya i també vam poder comptar amb representació de Lareira Social des d’Astúries i de la Confederación Salud Mental España. Gràcies un cop més pels quilòmetres recorreguts.

Passat, present i futur de Salut Mental Catalunya

A continuació, vam poder veure dos vídeos intercalats amb els discursos dels antics presidents i de la nova presidenta. Els vídeos mostren qui som Salut Mental Catalunya, la nostra trajectòria, el moment actual que estem vivint i els reptes de futur que tenim davant. A més, la sèrie d’imatges i xifres del moviment associatiu s’intercalaven amb discursos de diverses personalitats que acomiadaven a l’Israel Molinero i a l’Enriqueta Vidal i desitjaven la millor de les sorts a la Mercè Torrentallé.

El comiat d’Israel Molinero i d’Enriqueta Vidal

En el seu discurs, Israel Molinero, qui fou president entre l’abril de 2016 i setembre de 2020, va destacar que “L’elecció de la Mercè no és un fet anecdòtic fruit de la casualitat. És un pas important d’un llarg procés de la Federació posant les condicions perquè les primeres persones ocupin el lloc que els pertoca en els òrgans de màxima responsabilitat”.

Seguidament, Enriqueta Vidal, presidenta des del mes de setembre de 2020 i fins el març del 2023, va posar de relleu la necessitat d’aportar solucions a les necessitats i problemàtiques del sistema, i que és més fàcil fer-ho des de l’enfocament comunitari, la proximitat del territori i el coneixement directe de les situacions i persones amb qui es treballa.

Benvinguda a Mercè Torrentallé, la nova presidenta

Finalment, Mercè Torrentallé, la nova presidenta de Salut Mental Catalunya, va destacar que “SMC es diferencia perquè és un vaixell on hi cap tothom, persones amb experiència pròpia, familiars i professionals”. I això és el que és realment important i necessari, “treballem plegades per la millora de la salut mental de la nostra ciutadania”.
En acabar el seu discurs, la Mercè va explicar, per fi, què significa la nou que tothom havia recollit a l’entrada: “Jo soc de la comarca de la Noguera, així que us demano que siguem anous, fortes, resistents per fora, fruits per l’avui i llavors per al demà”.

Un toc musical per representar la feina conjunta de SMC

L’acte va cloure amb una activitat de ritmes corporals organitzada pel director d’orquesta Santi Carcasona, que va simbolitzar la feina conjunta en salut mental entre primeres persones, familiars i professionals. A través de diversos ritmes, vam construir de manera conjunta una breu rumba entre totes.

A continuació, i ja per acabar, es va procedir a prendre una copa de cava i un breu aperitiu, en un moment de trobada entre les assistents.

Notícies recents