Celebrem la creació de nous GAM per a joves a Sant Boi de Llobregat i a Barberà del Vallès 

Els Grups d’Ajuda Mútua són un espai d’escolta i comprensió entre iguals dinamitzats per persones voluntàries d’entitats del territori 

Des de Salut Mental Catalunya fomentem la formació i el desenvolupament de GAM, dinamitzats per persones voluntàries que formen part del mateix grup, en cap cas estan moderats per professionals. Hi ha diverses tipologies, segons les persones que hi participen: GAM en 1a persona, de familiars, de Benestar Emocional. A més, existeixen GAM de temes específics per compartir entre iguals una realitat més concreta.  

És en aquest context que darrerament han sorgit noves iniciatives al territori amb la creació dels primers GAM de joves en primera persona

  • Sant Boi de Llobregat: gestionat per Equilibri, aquest GAM de Benestar Emocional per a joves d’entre 18 i 30 anys es reuneix els divendres de 16 a 17:30h. 
  • Barberà del Vallès: gestionat per Trebolmente, aquest GAM en primera persona de joves es reuneix de manera presencial, cada dissabte entre les 11 i les 12h. 

Al 2022, vam tancar l’any amb un total de 111 GAM arreu del territori i seguim treballant, dia rere dia, per a ampliar aquesta xifra. Per a trobar el teu GAM més proper, pots accedir al nostra directori aquí

Què són els Grups d’Ajuda Mútua (GAM)? 

Un Grup d’Ajuda Mútua és un espai d’escolta i comprensió, en el qual es reuneixen diverses persones que comparteixen un mateix problema, dificultat o preocupació, per intentar superar o millorar la seva situació. Hi ha tres tipologies de GAM, segons les persones que hi participin: 

  • GAM 1a persona: es dirigeix a persones amb experiència pròpia en salut mental, que estan vivint o han passat per problemes de salut mental. 
  • GAM Familiars: es dirigeix als familiars o persones de l’entorn proper de persones amb problemes de salut mental. 
  • GAM Benestar emocional: es dirigeix a la ciutadania, en concret, a homes i dones que pateixen un malestar emocional esdevingut per situacions diverses. 

Una fita per celebrar que obrirà camí a possibles futurs GAM per a joves 

Des de SMC estem molt contentes de poder compartir aquesta notícia. Creiem que els GAM per a joves poden ser un recurs molt valuós per la seva salut mental, així com per tota la societat que volem estar al costat de les persones més joves en la promoció de la seva salut mental.  

Al mateix temps, felicitem a les associacions impulsores i a les persones participants als GAM per la seva iniciativa i els desitgem molts èxits i encerts. Seran referència, ben segur, per a d’altres entitats. Quedem a la seva disposició per a ajudar, a través de les trobades de persones moderadores de GAM que organitzem, i oferir-los suport des dels Espais Situa’t. 

Més informació 

enllaç amb més informació L’Activa’t per la Salut Mental

enllaç amb més informació Més informació sobre els GAM 

Notícies recents