Celebrem la cloenda de la 15a Lliga Esport i Salut de futbol sala a Mataró

SMC organitza el tancament de la Lliga en col·laboració amb U.D. Cirera i Futsal Mataró al Poliesportiu Municipal Teresa Mª Roca i Vallmajor a Mataró

El passat dissabte 10 de juny, es va celebrar la cloenda de la 15a Lliga Esport i Salut de futbol sala al Poliesportiu Municipal Teresa Mª Roca i Vallmajor, organitzada per Salut Mental Catalunya en col·laboració amb U.D. Cirera i Futsal Mataró.

A la trobada hi van participar 94 jugadors i jugadores de 10 entitats de salut mental i 2 equips autogestionats. També hi van assistir unes 20 persones aproximadament de públic i la jornada va comptar amb la participació de 8 voluntaris de la U.D. Cirera que van facilitar la feina d’organització.

Una dinàmica diferent

La Lliga inclusiva Esport i Salut de futbol sala del programa Esport i Salut funciona des del 2006 amb la participació d’equips formats per serveis comunitaris de salut mental on participen persones amb diagnòstic i sense.

Enguany la dinàmica de la cloenda va ser diferent de l’habitual, al principi de la jornada es van crear 8 equips de forma aleatòria amb els jugadors i jugadores que hi van assistir i el torneig es va dur a terme entre aquests equips per fomentar l’esportivitat i les relacions entre els membres dels diferents equips de la Lliga, un nou format que va donar bons resultats i que va estar ben acollit pels participants. En total es van jugar 16 partits de 12 minuts (2 parts de 6 minuts) i cada equip va jugar 3 partits.

Tancament de la jornada

Després dels partits es van fer diversos parlaments en els quals van participar Carles Bonete, Responsable del programa Esport i Salut de SMC, que va agrair a totes les persones assistents a la jornada i totes aquelles que participen al programa; Fernando Romero, President de la Unión Deportiva Cirera, qui va destacar la importància que té la Lliga Esport i Salut per afavorir la inclusió en activitats esportives; Susana Plasencia, Presidenta de l’Associació Salut Mental Mataró i Maresme, que va explicar com a familiar d’una persona que participa en la Lliga, tots els beneficis que comporta; Vicenç Mateo, Secretari de la Junta de SMC, que va agrair el suport que rep la Lliga per poder continuar desenvolupant-se cada any; i Laura Seijo, regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Mataró, que va destacar la necessitat de més programes com el d’Esport i Salut per a impulsar, a través de la pràctica esportiva, iniciatives inclusives i integradores.

Finalment, es va dur a terme l’entrega de medalles a cada jugador i tots junts van gaudir d’un pica-pica per tancar la jornada.

La Lliga de futbol, en el marc del programa Esport i Salut, compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Esport Inclou, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, i la Fundació Antoni Serra Santamans i la col·laboració de la Federació Catalana Futbol i la Fundació Catalana Futbol i el seu suport en l’arbitratge de partits, així com de l’Ajuntament de Mataró, que ha acollit la jornada.

Notícies recents