Coneix, aprèn, parla. Fem que la salut mental no sigui una assignatura pendent a l'escola

Un de cada cinc adolescents passarà per un trastorn de salut mental. L’ansietat, la depressió o l’anorèxia són exemples molt més comuns del que creiem.

L’Organització Mundial de la Salut ens alerta de l’increment d’aquesta realitat entre els menors de 18 anys. La problemàtica existeix i ara mateix l’única estratègia dels joves que estan passant per aquesta situació és l’ocultació, que no fa més que agreujar el problema. L’estigma és la principal causa per la qual arriben tard o no arriben als serveis mèdics.

El projecte ‘What’s up! Com vas de salut mental?’ ajuda els adolescents a abordar la discriminació associada als problemes de salut mental. Obertament, juntament amb el Departament d’Ensenyament, ha posat en marxa una iniciativa pionera i innovadora a les aules catalanes.

‘What’s up! Com vas de salut mental?’ promou la intervenció d’un testimoni en primera persona als centres educatius, i també ofereix recursos als joves i professors per millorar el procés de sensibilització en temes de salut mental. Finalment, el fet de generar espais per al diàleg sobre aquestes problemàtiques obre un procés de normalització i apoderament, clau en la lluita contra l’estigma.

CONEIX, APRÈN, PARLA. Ajuda’ns a què la salut mental deixi de ser una assignatura pendent!

Pots trobar més informació sobre aquesta i altres campanyes i accions d’Obertament contra l’estigma en salut mental a la seva pàgina web.

Notícies recents