Cal Muns, nou equipament de serveis de salut, socials i residencials, obre les portes a Sants (Barcelona)

Cinc serveis de salut mental i cinc programes de serveis socials es traslladen durant la segona quinzena de gener a Cal Muns, el nou equipament de serveis de salut, socials i residencials del Grup Sant Pere Claver, situat al barri de la Bordeta de Barcelona.

El nou equipament inicia l’activitat assistencial a mitjans de gener i estarà en ple rendiment al febrer. A partir d’ara els usuaris hauran de dirigir-se a la nova adreça de Cal Muns, ubicat al carrer Gavà, 70-72. Aquests serveis ocuparan les plantes baixa, 1 i 2 del nou equipament, que permetrà atendre un total de 36.600 visites anuals.

Més de 50 professionals de diverses especialitats ofereixen serveis amb especial atenció cap a les persones amb problemes de salut mental, discapacitat intel·lectual, joves i famílies en situació de vulnerabilitat i infància en risc.

Cartera de Serveis de Salut Mental

  • Centre de Salut Mental d’Adults de Sants (CSMA): Equip d’atenció especialitzada en salut mental i de suport a les àrees bàsiques de salut de Sants.
  • Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ): Equip d’atenció especialitzat en salut mental que atén a persones menors d’edat en el territori de Sants-Montjuïc.
  • Equip d’Atenció al Menor (EAM): Equip d’atenció a joves i adolescents derivats des de la Direcció General de Justícia Juvenil i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).
  • Unitat Psicoteràpia Psicoanalítica d’Adults (UPPA): Atenció especialitzada en tractaments psicoterapèutics focals d’orientació psicoanalítica.
  • Unitat de Psicoteràpia Psicoanalítica d’Infants i Joves (UPPIJ): Equip especialitzat en tractaments psicoterapèutics d’orientació psicoanalítica a joves i infants.

Cartera de Serveis Socials

  • Serveis de Seguiment, Acompanyament i Suport a Joves Extutelats (SSASJE): Servei adreçat a joves extutelats per la DGAIA per promoure la seva inserció formativa i laboral, i la seva emancipació.
  • Serveis de Voluntariat: Servei destinat a la promoció i participació de persones voluntàries en els programes de la Fundació, prioritàriament a persones en risc o en situació d’exclusió social.
  • Programa d’Atenció a Casa – PAC: Servei privat a domicili, especialitzat, que mitjançant personal qualificat i supervisat, ofereix atenció a les persones i unitats familiars amb dificultats de desenvolupar-se de forma autònoma a casa seva.
  • Llars amb Suport: Alternativa residencial comunitària per a persones en risc d’exclusió social, de caràcter permanent o temporal, on conviuen persones i que compten amb el suport i acompanyament de l’equip educatiu per afavorir la seva integració comunitària.
  • Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar: Programa adreçat a persones amb problemes de salut mental i que requereixen suport per millorar la seva pròpia autonomia i la relació amb l’entorn.

Enllaç relacionat:

Cal Muns

 

Notícies recents