Sants acollirà la celebració del V Torneig de Bàsquet Inclusiu 3×3

El barri de Sants de Barcelona acollirà la celebració del V Torneig de Bàsquet inclusiu 3×3, que organitza anualment la Federació de Salut Mental de Catalunya amb l’objectiu de promoure l’esport com a eina integradora de les persones amb problemes de salut mental. L’esdeveniment es celebrarà el proper dissabte 30 d’abril al Parc de l’Espanya Industrial i comptarà amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants del Carrer de Sants i l’Obra Social “la Caixa”.

Al voltant d’un centenar de jugadors, amb i sense trastorn mental, dividits en 24 equips participaran en l’edició del Torneig de Bàsquet Inclusiu 3×3 d’aquest any, que es consolida com una de les principals activitats del Programa Esport i Salut que desenvolupa la Federació de Salut Mental de Catalunya per fomentar la pràctica de l’esport per millorar el benestar de les persones amb algun tipus de problemàtica de salut  mental.

El Torneig de Bàsquet Inclusiu 3×3 promou un entorn inclusiu on tothom tingui cabuda i on la diversitat sigui un valor afegit. L’esport és una de les activitats que més benestar proporcionen a les persones, clau per assolir quotes més elevades de salut i que es configura com un element cabdal de cohesió i participació social. L’activitat esportiva millora el benestar físic, emocional i social de les persones que el practiquen, tinguin o no trastorn mental.

Exhibició dels Veterans del FC Barcelona

Tal i com ja ha passat en d’altres ocasions, els veterans del Barça de bàsquet han volgut col·laborar amb aquesta iniciativa i una representació dels jugadors que han defensat els colors blaugrana al llarg de la història disputaran un partit d’exhibició amb una selecció dels jugadors participants al Torneig de Bàsquet Inclusiu 3×3.

Els Comerciants de Sants, amb l’activitat ‘Encistella per la Salut Mental’.

D’altra banda, i com que aquesta edició és la primera que tindrà lloc al Districte de Sants-Montjuïc, l’Associació de Comerciants del Carrer de Sants ha volgut sumar-se activament a l’esdeveniment. Així, contribuirà a ajudar les persones amb problemes de salut mental amb el projecte ‘Encistella per la Salut Mental’. Aquesta activitat servirà perquè cinc clients de les botigues de l’eix comercial, triades mitjançant un sorteig, comparteixin 10 tirs lliures amb un jugador veterà del Barça i per cada cistella, l’associació donarà 30 euros al Programa Esport i Salut de la Federació de Salut Mental de Catalunya, gràcies al suport de l’Obra Social “la Caixa”.

Notícies recents