Barcelona acull la última formació del projecte Prospect a Catalunya

El passat cap de setmana dels dies 14, 15 i 16 de desembre es va celebrar la quarta formació del projecte PROSPECT a Catalunya i la segona a Barcelona a la seu de l’Associació AREP, organitzada per la FECAFAMM i l’entitat amfitriona. Aquesta formació té per objectiu treballar en la línia de l’apoderament del col·lectiu en salut mental, familiars i usuaris així com els professionals.

En aquesta ocasió van participar 34 persones, repartides en tres grups diferenciats de 14 usuaris, 11 familiars i 9 professionals, corresponents a les associacions de la província de Barcelona.

El curs va ser impartit per facilitadors que van desenvolupat la seva labor de forma voluntària, usuaris, familiars i professionals de la xarxa associativa que van realitzar el curs de Facilitadors de PROSPECT organitzat per FECAFAMM al febrer de 2012. El módul de famílies va anar a càrrec de Marisa Blanco, membre d’AREP, i Jesús Bernal, tècnic de FECAFAMM; Montserrat Cuesta de Salut Mental Sabadell i Cristhian Solemio d’AREP va ser els responsables del módul de professional; i Carles Peñarroya de Salut Mental Sabadell i Francisco Muñoz de FECAFAMM van dinamitzar el módul d’afectats.

Durant el divendres i dissabte, cada col·lectiu va treballar per separat l’apoderament com a augment de la capacitat de les persones per tenir el control de la seva pròpia vida d’una manera positiva, i el diumenge es va fer un módul formatiu comú sobre la comunicació entre els tres col·lectius.

Aquest programa ha rebut el suport de la Fundació Catalunya Caixa i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Notícies recents