Aquest Nadal tindrem un Tió solidari amb la salut mental

La iniciativa solidària amb Salut Mental Catalunya vol omplir els balcons de Catalunya de banderoles amb el Tió

Es tracta d’un tió nadalenc en forma de banderola o domàs per penjar als balcons o finestres. Creat per en Jordi, una persona amb problemàtica de salut mental, i el seu psicòleg, que també es diu Jordi, amb el suport de la família i entorn i amb la idea de tenir imatges als nostres balcons pròpies de la nostra cultura i amb vocació solidària: han volgut que una part dels beneficis recollits siguin destinats a Salut Mental Catalunya.

Tots dos Jordis fa molt temps que tenien aquesta iniciativa al cap i finalment s’ha fet realitat. La banderola nadalenca del Tió parteix de la il·lusió per les festes nadalenques i la figura del tió i s’ha impulsat amb les ganes i la voluntat que els Jordis i la família tenen de que sigui un èxit a nivell personal pel seu fill.

Amb aquesta iniciativa, a més, volen reivindicar la malaltia mental com a no estigma, com a reconeixement de tota aquella gent que durant anys ha patit “d’amagat” i no se’ls ha reconegut tot el seu talent i totes les possibilitats i capacitats que tenien.

És per això que en les seves paraules: el domàs és molt més que un domàs nadalenc, és un motiu de reivindicació i reconeixement d’en Jordi i del seu esforç en la vida. I amb la seva vessant solidària vol contribuir a la feina de Salut Mental Catalunya, de millora del benestar i les oportunitats de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

Més informació

Notícies recents