AMMFEINA SMC engega una formació a professionals tècnics de Barcelona Activa

L’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa han fet una aposta clara per la inclusió de la salut mental. En els propers mesos, prop de 200 tècnics i tècniques dels serveis d’inserció laboral i emprenedoria de Barcelona Activa rebran formació sobre estratègies i eines pel maneig de la salut mental en els seus dispositius. El programa de formació, dissenyat i impartit per AMMFEINA SMC, recaurà sobre dues de les seves entitats associades amb seu a Barcelona ciutat (Fundació DAU i BCN Salut Mental).

La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, va ser l’encarregada d’inaugurar la formació a l’auditori de la institució el passat dijous 11 de maig. Berbel va destacar que els serveis de l’organisme que presideix, responsable d’impulsar la política econòmica i el desenvolupament de Barcelona, és una eina que “sobretot, ha d’estar al servei de les persones amb especials dificultats”. Entre elles, les persones amb un problema de salut mental.

Per la seva banda, el coordinador d’AMMFEINA SMC, Leandro Tacons, va destacar i agrair aquesta aposta inclusiva de Barcelona Activa que considera pionera: “Crec que és la primera vegada que des d’una administració local es fa una aposta tan decidida i estratègica per incorporar la perspectiva de la salut mental en l’àmbit dels recursos de formació i ocupació”.

 

Primer pas: desmuntant mites
La sessió inaugural de la formació, impartida pel director de salut Mental d’Intress, José Manuel Cañamares, pretenia desmuntar els estereotips per prendre consciència de la necessitat de mantenir una mirada no estigmatitzant. “El nostre paper com a professionals és molt important perquè la salut mental ens afecta a tots i per tant, hem de tenir i saber donar respostes per abordar-la”, va dir Cañamares.

En el decurs de la seva ponència, el psicòleg va posar en valor l’efecte rehabilitador de la inserció laboral -“feina i salut mental tenen molt a dir-se”, va dir-, però sobretot va instar els professionals de Barcelona Activa a adoptar un nou paper en l’atenció de persones amb les persones amb un problema de salut mental. Un paper on l’estigma no jugui un paper limitant per a les expectatives de la persona.

Notícies recents