Això, no pot passar

Lamentem profundament els fets esdevinguts divendres a Abrera que van acabar amb la mort d’un jove amb una problemàtica de salut mental, que es trobava en una situació d’agitació, quan efectius dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es van personar al seu domicili per efectuar un ingrés involuntari en un centre psiquiàtric atenent un informe mèdic i seguint el protocol d’actuació vigent.

Reiterem la necessitat i urgència de promoure i activar estratègies i alternatives terapèutiques que ens permetin avançar cap a un model de suport i acompanyament a les persones més humà, més preventiu, més proper i més flexible. Des del moviment social de la salut mental ens prestem a col·laborar i posar a disposició el nostre coneixement en la recerca de solucions que siguin més adients.

Cal apostar per la contenció zero, i fer efectius i garantir els suports adients en l’acompanyament i tractament a les persones en moments com aquest, per tal d’evitar incrementar-ne l’agitació i posar-les en risc.

Demanem que es clarifiquin els fets i s’obri una investigació al respecte que ens permeti, amb la màxima celeritat, plantejar alternatives al sistema que dignifiquin i acompanyin les persones en aquestes situacions.

Volem traslladar el nostre profund condol i suport a la família.

 

Comunicat conjunt de les entitats: Confederación Salud Mental EspañaFederació VEUSFederació Salut Mental Catalunya

Notícies recents