Activa't per la salut mental mostra el seu mètodes d'avaluació en un congrés internacional

La directora del projecte Activa’t per la salut mental, Machús San Pío, va presentar el passat dijous 5 d’octubre un pòster sobre el mètode d’avaluació del projecte al congrés Conceptualitzant, mesurant i influint en el context de l’atenció en salut mental: des de l’individual a la societat, celebrat a la ciutat holandesa de Groningen del 5 al 7 d’octubre i organitzat per la Xarxa Europea d’Avaluació del Servei de Salut Mental (ENMESH per les seves sigles en anglès).

L’abstract presentat sobre l’Activa’t va ser escollit per ser difós en format de pòster sota el títol: Activa’t per la Salut Mental: Avaluar un enfocament d’apoderament per a les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies per a la seva inclusió en polítiques públiques, i va generar força interès entre els assistents.

Xarxa Europea d’Avaluació del Servei de Salut Mental (ENMESH)

La European Network for Mental Health Service Evaluation (ENMESH) té una història de pensament i recerca avançats sobre serveis i sistemes de salut mental dins i fora d’Europa des de la seva primera conferència el 1994. La conferència 2017 s’ha basat des d’un enfocament inicial sobre la claredat teòrica i els enfocaments de mesura, fins als estudis epidemiològics i l’avaluació d’intervencions innovadores i models de serveis. Els temes de Groningen 2017 reflecteixen una futura maduració del camp, amb un enfocament en la individualització i contextualització de l’atenció. Aquests temes reflecteixen la realitat que la millor atenció a la salut mental implica barrejar coneixements professionals amb experiència viscuda i la importància de passar de les solucions invariants a enfocaments del context-específic i culturals.

posterENMESH

 

Notícies recents