Activa't per la salut mental, bona pràctica a la jornada “El Model d'Atenció Comunitària Centrada en la Persona”

La Taula d’Entitats del Tercer Social de Catalunya va escollir el projecte pilot Activa’t per la salut mental per participar en la taula rodona “Bones pràctiques en l’atenció comunitària centrada en la persona amb la participación de les entitats socials catalanes”. El projecte, impulsat per la Federació Salut Mental Catalunya, la Federació Veus i la Generalitat de Catalunya, va ser un dels 7 presentats a la Jornada “El Model d’Atenció Comunitària Centrada en la Persona”, que es va fer el 15 de novembre l’auditori de Mediapro de Barcelona, amb l’assistència de 250 persones.

Bàrbara Mitats, responsable de programes de comprensió del patiment i psicoeducatius i de l’Espai Situa’t Baix Llobregat, va explicar que el projecte Activa’t per la salut mental pretén “promoure l’autonomia oferint eines d’autogestió i apoderament per afavorir la capacitat de decisió de la persona, des d’una atenció personalitzada”.

barbara-mitats-jornada-2

Accessibilitat, proximitat i participació

Activa’t per la salut mental ofereix un circuit que s’adapta a les necessitats i preferències de la persona per oferir l’assessorament, l’acompanyament, els serveis i els programes més adients en cada cas.

El projecte pretén oferir un servei accessible i de proximitat. Actualment, s’està implementant a 12 territoris, tenint en compte les característiques especifiques en cada regió. L’Espai Situa’t, és un servei comunitari i obert a tota la ciutadania, que atén qualsevol persona que tingui una demanda realcionada amb la salut mental  i es fonamenta en el treball en xarxa i la coordinació entre serveis.

En el marc del Projecte Activa’t, per donar veu a les persones amb experiència pròpia i els familiars, s’han creat diversos espais de participació. Ambdós col·lectius estan representats tant en el comité de direcció del projecte com a les coordinacions territorials. També s’han creat espais de participació en diferents subprojectes de recerca com la sistematització dels Grups d’Ajuda Mútua (GAM) o l’elaboració d’un nou Manual de recuperació i autogestió del benestar. Les persones amb experiència propia i els familiars esdevenen les principals protagonitses i participen com a facilitadors en els programes d’apoderament i els GAMs.

Més información sobre la jornada de la Taula del Tercer Sector

Notícies recents