3 de cada 4 dones amb problemes de salut mental han patit violència en l'àmbit familiar o de parella

La Confederación Salud Mental España posa en marxa la campanya #NosotrasSíContamos, en què dones del moviment associatiu exigeixen que es compleixin els seus drets i no es dubti del seu relat per tenir un trastorn mental quan denuncien les violències que pateixen.

Per a això, set dones han participat en un vídeo en què reclamen rebre una atenció adequada en igualtat, que els equips professionals tinguin formació en gènere i violència masclista, i més suports per reconèixer i detectar situacions de violència.

 

  • El 75% de les dones amb problemes de salut mental ha patit violència en l’àmbit familiar o de parella. Quan això passa, el 42% no la identifica com a tal, a les que sí que la reconeixen i ho denuncien, no se’ls dóna credibilitat a causa del seu trastorn mental.
  • Més del 40% de les dones amb trastorn mental han patit violència sexual al llarg de la seva vida. Concretament, la infància és l’etapa més vulnerable. En aquest període, el percentatge d’abús sexual a aquest col·lectiu és molt elevat, ja que arriba al 26%.

Més informació de la campanya #NosotrasSíContamos de Salud Mental España


info-nosotras-2

infon-nosotras-3

info-nosotras-4

Notícies recents