Barcelona Activa posa en marxa tres serveis d'ocupació per a joves amb trastorn mental

Barcelona Activa obrirà al maig tres serveis d’inserció sociolaboral per a joves (en edats compreses entre els 16 i 35 anys) amb trastorns mentals als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. Així ho va anunciar el tinent d’alcalde Gerardo Pisarello en roda de premsa.  Els tres nous dispositius d’atenció s’han licitat per 355.891 euros.

El servei oferirà itineraris personalitzats d’inserció prioritàriament a persones amb trastorn mental residents en els tres districtes on s’ha identificat una major necessitat. Una de les novetats, en aquest sentit, és que per accedir-hi no caldrà disposat d’una acreditació administrativa de discapacitat. Es preveu que cada punt atengui entre 50 i 65 persones. És a dir, al voltant de 150 persones en total.

Pisarello va destacar que 200 professionals de Barcelona Activa participaran en un programa de formació amb experts de l’Agència de Salut Pública (ASPB)  i entitats especialitzades en salut mental perquè acompanyin en la seva trajectòria els joves amb aquests trastorns. Encara més, que un cop es produeixi l’inserció en l’empresa, el tècnic/a oferirà suport tant al treballador/a com a l’empresa durant sis mesos més.

Incentivació de les clàusules socials

La directora de Barcelona Activa, Sara Berbel, va explicar que a banda de les ofertes que arribin a Barcelona Activa per a aquestes persones, es promouran les clàusules socials per potenciar la contractació de persones en risc d’exclusió. “A partir d’ara, les empreses que contracta Barcelona Activa hauran d’incorpora clàusules socials”, va afirmar durant la roda de premsa.

Un marc plural

La mesura, impulsada en coordinació entre l’àrea municipal de Drets Socials i Barcelona Activa, dóna compliment a tres Plans Estratègics de la Ciutat:

  • Estratègia per l’Ocupació de Barcelona 2016-2020. Situa l’atenció a la vulnerabilitat i la promoció del treball coordinat amb tots els actor claus per revertir-la com una de les prioritats de l’Ajuntament.
  • Pla de Salut Mental de Barcelona 2016-2020.  S’estableix afavorir l’extensió de projectes específics d’inserció laboral per a joves amb trastorn mental.
  • Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat (2016-2020). Estableix l’impuls de programes integrals de formació i ocupació per a joves en risc i/o situació de vulnerabiblitat.
Notícies recents